Äntligen klar.....

Ja så har jag dragit lös den sista biten maskeringstejp. Snyggt blev det och VÄLDIGT skönt att det är färdigt! Rummet blev väldigt mycket större då det blev ljust. Nu ska jag bara städa och putsa fönster så får Krille flytta in i sitt nya fina rum.

Veckan tycks bestå av en massa aktiviteter, badhuset med alla barn i går, luftlandet med de små idag, Halloweenfest på dagis imorgon och en tillställning hos grannbarnen på Lördag. Plus att jag ska hinna med min träning. Om jag ska vara ärlig så kommer den faktiskt högst upp på priolistan för mig så jag klämmer alltid in den. Igår var jag på gympan och det var tungt som aldrig förr, tror det berodde på att jag målat så mycket för det var arm och axelövningarna som var skit denna gång. Idag har jag ju Boxen och på nåt vis så spelar det ingen roll att armarna är som bly det går ialla fall bra.

Så nu ska jag trolla fram putsgrejjerna för man vet ju aldrig när det blir konstanta minusgrader och jag tänker inte stå och putsa fönster med T-Röd!

Så ha de nu bra allihopa!

Äntligen vitt

Ja äntligen är då tre av fyra väggar i Krilles rum vita, en ska ju bli grå så den är inte klar. Om jag skulle vara superduper duktig skulle jag rolla över väggarna ett varv till, det mest för att det skulle kännas bättre. Sen blir det den gråa och sen är det dags för inflyttning för Krillus! Det känns lite (läs mycket) rörigt här hemma just nu på grund av denna målning men det ger sig ju på nån dag.

Igår var jag då iaf och sprang. Det blir inte många tappdagar längre, bara i Lördags och det mest pga tidsbrist. Äter man sen middag blir det så sent att springa eftersom jag vill vänta minst 1 1/2 timme efter jag ätit, annars blir det så satans tungt att komma framåt!
Ikväll är det då träning eftersom det är tisdag och det känns jättebra. Funderar på att börja på gymmet efter  jul, men jag vill ju inte missa boxen och det skulle bli så dyrt att lösa medlemsskap för båda. Boxen 795:-/termin och gymmet 199:-/månad alltså ca2400:-/år och det är mycket pengar.....men men vi får se vad tomten kommer med ha ha ha!

Annars så funderar jag mycket på vilka värderingar man har. Orkar inte riktigt med negativa inställningar för tillfället och försöker höja mig över kritiserande människor i allmänhet.

Så nog om det, jag ska jobba Torsdag och Fredag natt, Sara ska jobba åt mig på Fredag eftersom Henrik har förmiddagsvecka. Det blir bra med extra pengar till jul, spec eftersom vi ännu har 2 födelsedagar i familjen kvar innan jul! By the way, Syrrans blivande lilla puppie har blivit född, den lär ju bara vara liten ett tag eftersom dom valt ett as till ras....ha det rimmade!


Nope nu ska jag nog gå och rolla lite så jag får frid i sinnet och ordning i huset! Kanske de två hänger i hop mer än vad jag tror?

Ha de

Hellooooo

Japp så var det måndag igen, denna vecka lär bli hård och trevlig då alla barnen är lediga. De har höstlov och njuter av att få sova!

Själv håller jag ju på med detta målande....suck! Jag kan inte förstå att jag drar igång sånt här, nåväl det blir ju bra men det är såååå tråkigt. Då Saras rum ska målas ska Kristian komma hit. Det är ju såhär att har man en målare ingift i släkten så varför inte nyttja honom....han är ju så duktig oxå! Och då han målar hoppas jag att syrran kommer med lille Hampus så kan vi ju ha trevligt.

Helgen har jag tillbringat i stallet till stor del, hjälpt till med stalljouren vilket innebär att kliva upp tidigt och slava med en massa hästar. Det är ju trevligt ändå och man kommer som in i en lunk som är behaglig. Men jag har ju hunnit med en del motion oxå, Fredag sprang jag långt och fort. Lördag hann jag inte och igår åt vi palt och jag tänkte inte plåga mig själv med att springa med en mage som var som ett cementblock, men då jag bestämt mig för att inte vara FET så begav jag mig ialla fall på en runda.....det var jobbigt men jävligt skönt.

Jag kan inte fatta hur man orkar sitta hemma och bara trycka i sig mat och sen klaga på att man inte går ner i vikt....HERREGUD sluta våldsäta och börja träna sen kan ni sluta gnälla för då lär ni gå ner i vikt!! Jag pratar av egen erfarenhet och dömer ingen, känner man sig träffad så finns det en anledning!

Ha de bra

Ont i magen


Jopp en rejäl träningsvärk har jag, misstänker att det är de nya övningarna på boxen som är boven i dramat! Det känns bra att det tar. I slutet har vi en "treminutersrond" som är väldigt intensiv och döjobbig. De första gågerna ville man bara dö men nu orkar man väldigt bra och det är ju ett tecken på att man blir starkare och i bättre kondis! Ewy som jag oftast slåss med har oxå blivit rejält mycket bättre så fyyyy vad vi är duktiga! Klapp på axeln åt oss båda!

Nu till något heeeelt annat, vi håller på med en omorganisation här hemma och alla ska byta rum med någon, det innebär en hel del fix och trix med mycket målning men det ska nog gå vägen. Men på grund av det så har jag varit tvungen att rensa i min boklåda! Suck o pust, men då fann jag en kär gammal vän i form av en bok!

Jag läser väldigt mycket och vissa böcker fastnar på ett lite mer kärt sätt än andra. Så jag vill ge er veckans boktips. Köp den och sen kryper ni upp i ett soffhörn och bara njuter för den är väldigt speciell, glad och sorglig på samma gång!

Boken heter: Tarzans Tårar och är skriven av Katarina Mazetti.


Ha de!


Gratis Tävling

http://se.limbino.com/c01/link/u7i8mdzm6b


Gå in på länken och tävla om fina priser du oxå!

Lycka till! kram

Ps. kopiera länken och klistra in den i ditt webbadressfönster, jag fick den inte till att bli "klickbar"

Dubbel "njutning"

Jopp igår var det en bra dag, sprang först elljusspåret, hade sällskap och det var trevligt. Jag var ju å sprang det eftersom jag inte visste om jag skulle kunna gå på träningen. Men det kunde jag så då for jag på det oxå. Jag var inte speciellt trött innan passet men satan vad trött jag var efteråt.....men det var ju en positiv trötthet!!

Idag bjuder dagen på läxor med min store son, han har lyckats hamna efter rejält i matte och har ju ett prov i Svenska på Fredag, ja vad ska man säga det är bara att jobba på!

Så idag ska jag vara: Mamma,städerska,kock,lokalvårdare,tvätterska,lärare,hundskötare och jag ska hinna vara Lotta en stund på boxen ikväll!

Om ni nu tycker att jag verkar lida av kluven personlighet så vet ni varför=)

Ha de

Snuvig höst

Ja så var vi sjuka, inte jag ännu men Hanna har ju varit lite risig och nu på morgonen klev Krille upp och mådde mindre bra. Han har varit upp 04,30 och tagit alvedon och det tar han aldrig om han inte är sjuk. Så det blir en dag hemma för honom.

Vi andra masar på i vanligt tempo. Har den del att ta tag i nu idag så jag hinner egentligen inte blogga, men på väg till tvättstugan så står ju datorn där och ropar på mig....vem kan låta bli då=)

Nope, ha de bra nu allihopa!

Godmorgon

Japp så var livet åter i sina vanliga rutiner. Sara hemma igen efter 4 veckors praktik, Krille kommer hem idag och Henrik jobbar som vanligt. Den enda som inte är riktigt på gång är ju Hanna som är lite förkyld......fast det är ju egentligen lite rutin i sjukdomar i en barnfamilj!


Idag händer en del både bra och mindre roligt men men jag fixar det oxå! Igår var jag och sprang i vanlig ordning och det blev inte lika långt sm vanligt men det var skönt ändå!

Nu blir det mera kaffe så kroppen startar upp....är som en gammal compaq, jag behöver lååååång tid för att vakna.

Ha de




Det blir en dag i stallet

Sara, min stora tjej, ska tävla idag. Hoppning på en STOR häst. Det brukar gå bra men hon har inte tävlat med denna häst förut så vi får väl se. Det brukar vara himla trevligt på RBRK:s tävlingar, stämmningen är god och det finns massor med gott att köpa. Tur att det är lördag så man kan muta de små barnen med godis, då sitter dom iaf still en stund, tills sockret kickar in. Hanna gillar ju oxå hästar så det blir bra för hon, Limpan gillar traktorn som står i höladan.........

Annars bjuder ju denna Lördag på finfint väder än så länge så det blir nog att vara ute å vinterstäda bland barnens alla uteleksaker. Senare ikväll så blir det en efterlängtad löptur, var ju igår oxå förstås och det var så skönt!

Det har blivit så nu att om jag inte far å springer så blir jag ruskigt rastlös och känner mig väldigt otränad. Det går helt enkelt inte att låta bli, jag har blivit beroende ha ha ha!



Nope nu väntar stallet och allt vad det innebär så ha de bra nu alla som droppar in här!

Äntligen

Vi har ju en boxarsäck här hemma, problemet är att kroken som är stadig nog har varit ute på gungställningen sen i våras. Nu har jag däremot tagit tag i detta bekymmer och skaffat en annan krok, så nu JÄVLAR smäller det nere i källaren. Det som är lite dåligt är dock att den svajjar mer än en mänsklig sparringpartner så jag får väl nöta på mina barn (dom stora) och se till att dom oxå är med och boxas lite. Kan ju större delen av box-programmet så jag tänkte köra en dag i veckan här hemma. Känner ju av ena armbågen lite men jag tar det lite lugnt med den då!! Sara tränar ju oxå box med mig så jag tror det blir lätt att få med hon...

Annars händer inte så mycket, springer alla dar, igår lite längre än annars och det  var kanon. Ikväll ska jag ta med Ewy och springa samma runda.

Jag får (utan att skryta) höra väldigt ofta att jag har blivit smal, folk frågar hur mycket jag gått ner och vad jag gjort för att minska och det är ju jättekul! MEN jag fattar inte riktigt denna akvation, i mina ögon är jag fortfarande, på ren svenska, tjock och jag undrar hur fan jag sett ut innan med tanke på att folk kallar mig smal!!!!!!! Men kanske det är så man säger till nån som lyckats tappa några pluskilon som man burit på....inte vet jag, men målet kvarstår och jag ska nå det!

Nope nu står löpardojjorna där i hallen och ropar på mig, det är bäst att lyssna och by the way jag måste bara få säga att jag har världens bästa sambo för om jag säger nån kväll att jag är trött och inte ids springa så säger han- Jag tycker att du far en sväng iaf och tjurig som jag blir så far jag och det är såååå skönt!!! Så tack hjärtat!

Ha de

Sorry

Ja jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men det är så himla mycket ibland så det finns bara tid till det som är absolut nödvändigt. När man är en relativt stor familj så innebär det massor med planering och våra veckor ser ut lite så här:

Måndag: Hanna har musikverkstan,Sara rider och Henrik tränar
Tisdag: Jag och Sara har gympa och Krille har basket
Onsdag:Jag och Sara har Box och Henrik tränar
Torsdag:Krille har basket
Fredag:Henrik tränar
Lördag:Inget annat än helgens alla måsten
Söndag:Hanna har brottning

Sen så springer jag ju de dagar jag inte tränar, visst fuskar jag ibland då latheten faller på men det är faktiskt inte så ofta!! Och sen är det ju allt annat som bara tillkommer, laga mat , städa, tvätta och massor med annat.......suck

Nope nu måste jag skynda mig för lill Hanna ska ju på dagis så ha de!

Börja dagen bra

Japp det har jag gjort, sprungit min runda innan lunchen för att jag visste att jag inte skulle hinna/orka senare under dagen. Visst har vi ju vart på Leos men det blev INGEN tårta så tyvärr Lillis jag är inte i koma!!!! Jag har däremot sprungit, hoppat, lekt och jagat barn hela tiden så jag tänker ta lite Bearnaisesås till middagen!

Det var då himla kul på Leos ungarna roar sig himla bra och det gör vi vuxna oxå så tack tack för kalaset!

Näpp nu väntar middag med min fina familj, så ha de alla nu denna härliga Lördag!

FRÖIG

Jo jag ville bara passa på att slå ett slag för en nyhet från polarbröd. Fröig heter den, avnjutes gärna med skinka och paprika på det är ruskigt gott!





Lovley Friday

Jag gillar verkligen fredagar, oftast betyder det ju en helg då vi alla är hemma och bara är, jag gillar det! Den här fredagen betyder det lite annat. Imorgon ska vi på kalas på Leos Lekland och det blir riktigt kul för alla. Jag tror att min sambo ska å jaga på morgonen först. Ungarna har inte tjatat om annat än kalaset hela veckan. På söndag ska jag å jobba natt och det känns väl bra, hoppas att jag kan sova lite på dan först.

Annars gör jag inte så mycket annat än det vanliga, visst jag äter rätt å tränar mycket så det är det ordning på!!!!

Nope nu kom sambon hem från gymmet så nu ska jag passa på att fara å springa en sväng så jag inte behöver fara så sent, det har ju börjat frysa på lite ibland och det är inte så kul att halka runt i gympadojjer!!


Ha de


Bilder på Barnen



Min stora Sara



Min stora Krille



Min lilla Hanna



Min lille Linus

Ja här är dom alltså alla våra skruttungar....Förlåt S och K för att jag kallar er det!

Träningsvärk

Jädrar vad det kändes igår, det tar tydligen ordentligt även på Tisdagsgympan, jag kan ju säga att det inte är kul att träna Box på onsdag med träningsvärk från tisdagen! Men det gick ju ändå och resultatet är värre känningar idag. Hurtiga E sprang till träningen medans jag åkte snålskjuts men då hon skulle springa hem så kändes det som att jag var latast i Sverige och då sprang jag oxå....fy vad det var tungt i sist backen innan man siktade hemmets lugna vrå.

Nåväl jag lever ju även idag så farligt var det ju inte. Vädret idag bjuder på kallt regn och lite lust för nån form av utomhusaktivitet. Ungarna klättrar redan på väggarna så jag måste nog dra igång nån form av pysselaktivitet så dom slutar hoppa runt. Ikväll SKA jag springa oavsett väder, har ju investerat i ett bra löparställ och sen drar jag på en mössa bara och då får det ta mej fan snöa om det vill. Inget kan hindra mig i jakten på toppformen!

Ha de

Snedsteg.....

Tyvärr så var jag på kalas idag, och ta det på rätt sätt nu.....med tyvärr menar jag att då jag steg innanför dörren hos Angelika så slog de mest förföriska dofter emot mig!!! Jag har tidigare idag sagt att jag inte skulle fika men det sket sig.....både bulla, kladdkaka och tårta slank det ner....SATAN!!!!!! Tur att jag snålade med lunchen och att det är box ikväll....ps. Tack för fikat!

Ja du syrran

Nu är det tydligen riktigt på gång här, den utmanade systern bloggar ju även hon och där kan man läsa om hennes raketstart, Ha ha ha ha. Kul blir det då iaf. Vi har mätt oss båda idag så nu har vi lite att jämföra med. Visst är jag ju större men det är INTE mycket. Känns bra. Alla "barnkilon" är borta nu och det är bara tre kilo kvar så väger jag som då jag och Henrik träffades. Men kära vänner jag stannar inte där utan tio kilo till totalt ska jag ner vare sig det blir lätt eller svårt!

Att ha nån att kampa mot gör det hela lite enklare, visst har jag ju oxå dagar som jag känner att jag skulle vilja äta allt och att det inte är värt det. Men mitt mantra är lätt att plocka fram -Jag heter Lotta och jag äter inte sånt! Plus att jag ofta påminner mig med orden -Jag äter för att leva, jag lever Inte för att äta!

Så ha de bra nu alla

Fokus

På allt annat än det jag borde, städa behöver jag verkligen men jag kan inte då Henrik sover efter nattskiftet och att starta dammsugaren då är lika med världskrig.....så det gör jag bara inte. Visst jag kan ju städa ikväll men då är det mycket annat som behöver uppmärksamhet.
Var ju på gympan igår och den timmen är lååååång. Den är jobbig oxå, inte lika fysisk som boxen men ändå känns den längre på nå vis.....ikväll är det onsdag och box, det blir bra!

Nu ska det fixas å trixsas så Hanna hinner på dagis och sen ska jag å Limpan njuta av den vackra höstdagen.
Ha de

Nu gäller det!

Jag är nu den av oss syskon som är störst, äldsta syrran har fuskat så egentligen kan vi inte räkna hon, mellansyrran är den som alltid varit minst i alla år. Nu snackar jag kroppsligt och så, nu ligger jag inte så många kilon efter Lm så nu jävlar ska jag ner under hennes matchvikt!

Nu får du passa dig Lillis för nu lägger jag i en högre växel och kör snart om dig i "nerförsbacken" Många kramar å lycka till! Tack för de fina orden förresten, det som du skrev på din blogg!

Ha de


Måndag måndag

Jag är så trött, inte av nån spec anledning utan känner mig bara slutkörd ända ut i fingerspetsarna. Det har vart en hel del på sistone så det beror nog på det. Jag ska iaf ta och rycka upp mig (som min älskade sambo uttrycker sig) och få massor gjort idag. Det är ju inte helt lätt då Henrik ligger och sover pga nattskift, men jag börjar väl i källaren och den berömda tvättstugan. Tonvis av kläder ligger och väntar på skötsel!

Helgen har varit lugn och härlig, en trevlig lördag med god middag och monopol med hela familjen, tror det är sånt som behövs för att man ska orka ta tag i vardagens alla måsten. Sen en seeeeg Söndag med säsongsstart på brottningen för lilla Hanna. Kul men väldigt hög ljudnivå. Sen var ju vädret uruselt igår , vi hann ju med att kratta lite löv och sånt men det blåste ju verkligen upp till storm senare på kvällen. De stora barnen är inte hemma och Henrik jobbar ju natt så det var liiiite otäckt att släcka lampan igår kväll då det ven i husknutarna....... Ja jag är mörkrädd!! Tur att vi har stora vovven, jag har fullständig tilltro till att hon väcker mig om det kommer nån objuden gäst, hon varnar ju även för de bjudna folken så det går nog bra.

Nope nu ska jag till maskinen som bjuder upp till Tvätthängarhambo......Ha de

Iskallt

Äntligen är det nattkallt! Minus 3,2 då jag klev upp nu på morgonen. Jag hoppas att getingjävlarna dör nu!!! Eller somnar eller vad dom nu gör på vintern. Mina stora barn är med Henrik och jagar stackars lilla Hoppe hare i skogen och jag är hemma med de två små. Har faktiskt fått sova till efter 8. Helt skönt var det att få sova såååå länge.

Vi får se vad dagen bjuder på, Linus är inte riktigt hundra undra vad som är på gång........ Men de tar vi då det kommer iså fall.
Nope nu väntar frukost med småtrollen.

Ha de

Tröstäta???

Jo jag skulle vilja göra det, gräva i kyl å skafferi efter nåt som kan bedöva den ångest jag känner......visst jag gör ju inte sånt men jag kan vara rakryggad nog och säga att jag har gjort det förut och det förklarar nog min övervikt.

Att jag har ångest beror på att ett av mina barn har svårt att hitta sig själv. Dras med i saker som man inte borde och får stå där sen med sänkt huvud och få skäll. Saker som resulterar i möten med polis och andra myndigheter samt skammen att ha gjort detta tokiga!
 Hur ska man kunna hjälpa en vilsen själ på annat sätt än jag redan gör, kunna vägleda någon som för tillfället har stängt sina ögon? Att jag står där och tar emot fallet då det går tokigt är ju en självklarhet och att jag sedan lotsar och talar om vad som är rätt och fel är också helt givet men om de sedan väljer att gå den "tuffare" vägen än den mamma visat? Ja då kan jag inte annat än visa vilka konsekvenser det ger och låta bli att "städa upp efter" för att vara snäll, nej de får stå för sin dumhet själva. För jag tror att man lär så länge man lever och om jag aldrig ger upp och aldrig slutar jaga så kommer vi tillrätta med det här som är knas just nu.

Älskade barn jag kommer alltid att finnas här och hoppas och tror att du kommer till mig då du vill och känner att du behöver!

RSS 2.0