Vanliga dagar och julmaten bortkastad

Ja äntligen slipper jag äta kalvsylta med rödbetssallad nå mer för denna jul! Visst är det gott men man köper ju alltid alldelens för mycket och det måste ju liksom ätas av annars är det ju rent slöseri!

Annars så petar vi på som vanligt här hemma, arbetsfördelningen är som den brukar. Jag jobbar på inne och Henrik jobbar på i garaget...... Vi väntar på att han ska bli klar så vi får fara en sväng med skotrarna. Har lovat barnen att fara till skoterklubbens stuga och ev ta med nå burgare att flippa där.

Just nu sitter jag och lyssnar till tvättmaskinens surr, måste hysteritvätta eftersom ingen vet vad dom vill ha på sig i morgon och då måste ju de mesta vara rent, vill gärna slippa gnäll om just DET plagget råkas vara i tvätten. Som vanligt ska vi till Henriks syster imorgon. Vi har varit där varje år sen vi blev tillsammans och H har vart där på nyår så länge att glömt allt annat sorts firande. Det brukar vara supertrevligt. Mycket god mat och jättemysiga människor. Sen även roliga raketer! Känns bra!

Nåväl nu måste jag nog gå och fixa och trixa lite inför skoterfärden, för det var ju det här med arbetsfördelningen!

Ha de



Mina barn plus alla mina syskonbarn!

Såja de var de de!!

Nu är glada julen slut slut slut! Nåväl det har varit en underbar Jul i år. Älskade syster med familj har valt att fira med oss samt min svärfar. Sammanlagt var vi tolv och en halv personer runt Julbordet, ja en halv för Hampus är inte så stor och eftersom jag lider av svår paranoia ang talet tretton så valde jag att räkna honom som halv!!! Det var stökigt stimmigt och hög ljudnivå.....helt enkelt underbart!

De stora barnen, de mellan 13-18 roade sig kungligt med corrone och singstar, inget bråk inget tjafs utan bara glada miner hela em och kvällen.

Sen då jag sent på Julaftons kväll fick krypa upp i soffan med en mjukkaka, med lax på, så var det total avkoppling. Härligt!

Nu väntar Nyår med diverse festligheter och annat trevligt sällskap och sen är det lungt ända till påsk! Ha ha ha

Nope nu ska jag städa och fixa lite, känns som att jag inte hunnit nånting sen julafton endast det nödvändigaste!


Så ha det bra nu alla!



Japp det funkade

Men nu är jag på datorn och det går betydligt smidigare, tänk att det finns vissa som bloggar ofta med mobilen, jag menar dom måste ju få ont i tummen för det går inte fort att skriva kan jag säga. Eller så är det jag som är dålig och inte lika teknisk!

Annars då? Jo vi har vart och hämtat farfars skoter, vi lånar den så vi har två då vi ska fara allihop. Sen har jag hämtat småa granar som jag pluttat in i barnens rum och i köket. Nu ska vi snart ta in den stora granen , jag måste bara städa först och röja undan där den ska stå och Henrik måste fixa själva granen innan vi tar in den i värmen för att klä den i årets skrud!


Ha de och God Jul

Jag mobil bloggar

Ha ha jag bloggar med mobilen! Snacka om blogg nörd:) men jag prövar bara om det funkar så ha de!

Julstress

Nu sitter jag och väntar på att få fara till stan och göra bort det sista. Jag väntar på min kära sambo som är i skogen och hämtar en gran. Ja det är ju inte som så att han stjäl en utan dom är på hans systers marker och hämtar en vacker och ekologisk gran....eko? visst! vacker? ja det är osett.... hahahahahaha! Nåväl det som är lite jobbigt är att det tar sån tid, släppa iväg två virriga män i skogen försedda med skoter och yxa! Ja inte går det ju snabbt! Men dom är på väg hem och jag kommer iväg till stan endast två timmar senare än jag tänkt!

I morgon blir det att klä den rackarns granen och sedan städa järnet här hemma och kära familj om ni läser detta JA ni ska hjälpa till allihop!

Nope nu ska jag dra på mössan och vantarna för att vara startklar då de kommer hem

Ha de



Jul om fem dagar och ett litet äckligt magvirus på besök!

Ja fy fan rent ut sagt. Vi har magsjuka, än är det Hanna som drabbats men det brukar ju sprida sig! Suck! Nåväl det är ju bara att senarelägga alla planer som jag hade. Skulle baka bullar, julgodis och saffransbulla..... Kanske jag köper det om jag inte hinner. Jag har iaf hunnit baka mjukkaka igår och det är ett MÅSTE på vårt julbord. Tur att de flesta klapparna är klar iaf. Henrik har farit och jobbat och Sara är i stan och kommer hem imorgon, annars hade det vart lungt. Jag har inhandlat en stoooor flaska handsprit och klorin så jag ska försöka bekämpa det äckliga lilla viruset.

Nu ropar det lilla barnet där uppe så det är väl bäst att skynda lite. Men ett tips på vägen....lyssna på lite julmusik medans ni kollar runt på nätet efter recept eller roliga bloggar, gå in på


www.julradio.se

God jul

Tävling på Claudia Gallis blogg

http://claudiagalli.blogspot.com   Kolla in denna tävling, den gäller från idag till imorgon kl:22.00


Lucia på dagis

Idag ska vi på Luciafirande på Hannas Dagis. Det blir trevligt. Ifjol så valde hon att vara "pepparkaka" och hon var hur söt som helst. I år har hon valt att vara Lucia och planeringen har pågått i evigheter känns det som. Hon pratar och planerar för hur hon ska se ut och vad hon ska ha på sig. Hon kikar på Lucialinnet hela tiden och håller nog på att spricka av förväntning! Det är så himla kul att se hur hon har vuxit i sitt självförtroende, tidigare har hon valt att "gömma" sig men nu är hon den som tar ett steg fram för att synas! Härligt det här med femåringar....både på gott och ont!

Nope nu ska vi klä på oss och gå ut för våran pappa var och köpte en skoter igår och barnen är himla sugna på att åka!


Ha de 



Kallt men trevligt

Ja jag måste säga att det känns bra med vädret, visst det är kallt men det är ju vinter för tusan. Kanske vi slipper regn dan före julafton i år? Jag tycker att det gamla ordspråket -Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder- säger allt. Så på med långfillingarna och tjockmössan och häv er ut å njut av den norrländsa vintern! Det ska jag göra om en liten stund.

Annars är det ju Onsdag och BOX, yeah!!!! Tyvärr ska min trygga fina boxarpartner ägna sig åt intag av diverse julrätter så hon kommer inte att vara med ikväll.....synd och skam säger jag men jag får väl slå lite på Sara istället eftersom hennes kompis inte heller kommer att dyka upp.

Igår var jag som vanligt på gympan och fick då veta en trevlig grej. Korpen kommer att anordna barngympa i Råneå med start efter jul, det drar nog igång samma vecka som skolorna börjar. Det kommer att bli jättebra. Det är för barn som är 3-5 år och det innebär att båda mina små kan vara med. Kanon blir det spec för Hanna som är så laddad att börja med "träning" för hon ser ju att alla andra i familjen tränar och det är klart då vill hon med göra det. Visst hon har ju brottningen med det här blir mer som det jag gör och det är hon jätte intresserad av.

Nope nu lite mellis och sen friskluft!

Ha de

Tomten jag vill ha en riktig Jul!

Snart är alla barns stora dag här. Visst visst alla vuxnas dag oxå. Men jag måste säga att jag har noll julkänsla!! Ja det blir ju aldrig som när man var liten men ändå....lite julig vill jag ju känna mig! Nåväl jag hoppas att det kommer sen då det luktar glögg och stekta köttbullar i hela huset. Eller då syrran med hela familjen knackar på, stampar av snön från skorna och ropar -GOD JUL! Då vi springer mellan köket och Kalle anka för att kolla så att potatisen kokar som den ska, eller viker röda fina servetter till julbordet, eller svarar för miljonte gången på frågan- Mamma när kommer tomten?

Jo jag kan nog känna lite av det där varma mjuka julpirret längst in i magen. Jag tror att julkänslan som vuxen kommer av att se de små och stora barnens ivriga ansikten som blossar röda av julpirr och alla juleljus som är tända. Att få krypa upp i soffan sen, då dagen lider mot sitt slut,  och känna lugnet falla över huset då skinkan är halvt uppäten, sillen förpackad ner i sina burkar igen, julklapparna upprivna och kaffet med juldopp är drucket, det är nog den bästa känslan med julen och det är då jag som vuxen och mamma kan känna mig nöjd och tänka att vi fixade det i år igen!

Så åter igen -Tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har när man är liten!



Ha de

Julkalendern

Igår var vi och såg julkalendern i stadsparken och jag måste ge en eloge till de fantastiska skådisarna. Det roade både ung och lite äldre=) Speciellt "Reine Ren" var en höjdare!
Ferruform hade alltså bjudit in sina anställda med barn och det var trångt på läktarna, tur var ju det för det var ruskigt kallt och med trängseln kunde man sno lite värme av grannen! Men det hindrade tyvärr inte tårna från att bli som isbitar och blodet i fingrarna att bli trögflytande! Men barnen var nöjda, trots att vintern visade sig på riktigt, och de fick sig en liten julklapp av tomten innan det var dags att gå till bilen och värmen.

Idag är det andra aktiviteter som står på dagsprogrammet och jag kan väl uppleva att det är ganska späckat nu ända fram till jul, hur ska man hinna med alla måsten och dessutom hinna njuta av julefriden?? Nåväl det tar vi när det kommer och jag lovar att inte stressa upp mig i onödan!!

Så ha de nu bra allihop för nu väntar tvättstugan!


Regn i december

Idag har vi gjort smällkarameller jag å de små. Vi tänkte häva oss ut efter lunchen men en blick genom fönstret sa mig att så blir inte fallet. DET REGNAR!!!!!! Fyyyy för den lede vad jag blir lessen! 
Nåväl upp med humöret och kolla in vädersajten yr.no så inser jag att det ska bli kallare iaf! Tur är ju det för jag vill ha vinter i december!

Igår var jag ju å tränade och det var som vanligt helt lovley! Jag tog i så jag skakade efteråt och det känns i kroppen idag men det är bara skönt! Idag blir det en springrunda och jag tänker tvinga Ewy att följa! Så enkelt är det! Nåväl om det regnar kanske jag låter bli......

Nope nu lunch och sen tvätta, i brist på bra väder! Ha de

Såja

Nu verkar allt funka igen, bildinlägget är på plats!

Idag har jag ock Krille vart till stan och fixat en del grejjer och L-m har vart med Limpan. Sen har jag vart barnvakt åt Hampus och det var mysigt. Han har verkligen blivit stor!

Idag är det ju Onsdag och då ÄNTLIGEN är det box, jag längtar verkligen från det den är slut till det är dags för nästa pass! Jag älskar denna träning. Tänk om det vore lika kul att banta oxå.....*fniss* Då jävlar hade jag varit smal för länge sen!


Nope nu ska jag fixa lite med middagen, så ha de!

Skumt

jag har skrivit ett inlägg och lagt till flera bilder, men hur jag än bär mig åt så kommer det inte ut så det syns.....jag trycker på spara och publicera men det syns ändå inte, jag ser det men det är inte synligt för er......j-a skit!

Lite foton på helgen som var



Lille Linus på sin stora dag!



Hanna övar inför stundande Luciafirande!



Krille vill INTE vara med på Bild!



Med risk för att bli utskälld så här är en bild på Sara!




En bild på det ENORMA paketet som innehöll en skoter till Linus stora förtjusning....han sover med den!

Orkar inte lägga upp nå mer bilder eftersom det tar en evighet innan det är klart så det får bli en annan dag!

Ha de

I´m alive

Trots barnkalas och snö i mängder har jag överlevt denna helg. Jättetrevligt var det på Fredag och Lördag då vi firade Linus. Sen på Söndag så var Hanna och sjöng i kyrkan med musikverkstan. Dom sjöng bland annat This little light of mine! Herregud vad dom var snygg och duktiga där dom stod och sjöng på en helt "egen" engelska!

Idag är det en blå måndag och bara drygt tre veckor till jul. Alla helger har nånting bokat och det börjar kännas lite stressigt men det blir ju bra till slut som det alltid brukar bli.

Henrik jobbar natt denna vecka och är sedan ledig 9 dagar, jobbar sedan en vecka och är sen ledig igen hela jul och nyår! Och alla dagar däremellan! Det blir kanonfint!

Nope nu ska jag gå upp och aktivera de små liven en stund. Termometern visar en minusgrad och som sagt har det ju kommit en hel del snö så jag tror nog dom är lättroade idag!

Ha de

RSS 2.0