Hjälp

Såg någon på tv4 igår kväll? Det var ett program om vuxna kvinnor som hade dockor som såg ut som levandes bebisar. Jag såg det och fick ont i magen, herregud att göra en dokumentär om uppenbart sjuka människor! Okej alla kanske inte är det då, jag ska ju inte dra alla över en kam men en av kvinnorna var då definitivt inte som de flesta andra. 

Hon hade fyra dockor, eller som hon själv sa bebisar, de ser ut som en sovande bebis det håller jag med om. Hon gick på promenad med sina "bebisar" i vagnen och köpte svindyra kläder till dom. Jag tror hon hade fyra olika vagnar och ett inrett barnrum. Hennes man, som tillät denna fantasivärld, kallade bebisarna för "dolls" vid ett till fälle och kvinnan blev arg och sa att det fick han inte utan de var bebisar! Denna kvinna, som bor i England, for med flyg till USA för att hämta en ny bebis, en som log och hade ögonen öppna. Väl där på hotellet kom de då ett paket och hon packade upp sin nya bebis! Visst är det bissart?? Hon bytte på henne (se nu är hon levande tom för mig) och bytte kläder, hon satte på en tröja som hon betalt 172 pund för!!!!! Sen upptäcker hon att dockan är spräckt i skallen under håret och kvinnan blir alldelens kall och tom i ögonen. Hon säger att hon just hade börjat knyta an till dockan och börjat älska henne bara för att sen upptäcka att hon inte var perfekt. Hon sa att hon hela tiden sökte det perfekta men aldrig blev nöjd. HERREGUD! Denna kvinna hade tom en flaska med "fejkvälling" i vagnen på promenaderna! Det är ju inte utan att man mår lite dåligt av sådana här program. Visst är det ju synd om kvinnan, men varför får hon ingen hjälp??

Nope nu ska jag gå upp till mina små ungar, Hanna har feber och är hemma från dagis....så det är järnet hela tiden!

Ha de

Storfrämmande

Japp det har vi haft idag, fast det är ju en väldigt liten en som är storfrämmandet! Lilla Hampus tog med sig sin mamma och kom å hälsade på moster och kusinerna. Vi hade det riktigt trevligt, promenerade ute i det fina höstvädret. Gick till Lilla Butiken (som säljer barnkläder) bytte en tunika som Hanna fick dubbelt av, fyndade yllestrumpor och en begagnad barnstol som dom haft i butiken till bebisar som inte kan sitta själva. Jag gav 40kr för den och det var ju ett riktigt fynd.
 
På hemvägen blev vi jagade av getingar och syrran har fräckheten att på peka att det är jag som överfört min getingrädsla på Hanna!!! Hur kan man påstå det, hon är ju smart och har inbyggt i sig att de är livsfarliga insekter det där....HA HA HA HA  Love you sister!

Väl hemma så invigde lilla Hampus stolen med ett grisigt resultat men snygg är han! Tur att inte Lillis grisar som sin son för då hade jag fått skura båda golv, väggar och tak! Trevligt var det då iaf och vi syns alldelens för sällan. Så välkommen åter.

Nope nu väntar tvättstugan på mig men ha de bra nu alla!



Leos

Ja så var vi då på Leos och hade en underbar dag. Alla vuxna var på bra humör och alla barn var glada och hade jätteroligt. Det var verkligen en toppendag för oss alla. Tusen tack till alla er som var där för Hannas skull! Sen ska vi ju inte sticka under stol med att vi "stora barn" hade minst lika roligt som de små barnen. Vi härjade oxå och åkte rutschkanor med dräpande resultat....Tack för dom stunderna det var skitkul!

Trötta och nöjda åkte vi hem efter några timmars lek o stoj och det var trötta barn som kom in i huset, Limpan somnade i bilen av utmattning. Sara och Krille hade ju valt att inte följa på Leklandet utan drog iväg till Boden för en dag på Nordpolen och dom har oxå haft en kul dag, Henrik fick hämta dom i Lule för det gick inga bussar så han for iväg vi halv sju och hämtade hem två trötta tonåringar.....

Ja allt som allt har det varit en superhelg, jag har tom hunnit städa huset ordentligt, L-M ska nog komma en sväng idag så då känns det extra viktigt att det är fint. Hon är så petig min storasyster!


Nope nu väntar tvätten på mig men ha det bra nu alla

Lilla Hanna 5år




Trött

Stressig dag återkommer imorgon med bilder osv

Ha de

Ny dag

Med nya utmaningar, en av dom tycks vara att få bort en begynnande träningsvärk i armar och magen. Det känns ju bra att det tar men jobbigt att komma igång på morgonen. Nåväl så illa är det ju inte än. Efter mitt första box-pass hade jag sån träningsvärk i framsida lår att jag inte kunde gå rakt nerför en trapp!!!! Jag menar HALLÅ jag har ju sprungit hela sommaren och trodde att jag hade relativt bra benmuskler, men skam vad jag bedrog mig där.
 Nu har vi då avancerat och utökat träningen med nya moment, det var kul och se då får jag träningsvärk direkt.SKÖNT!

Idag blir det ju då en hektiskt dag, ska börja med att rulla chokladbollar nu på morgonen så det är gjort. Sen rullar allt annat vidare oxå. Men kvällen, mina vänner, ska avslutas med en löprunda med vovven och musik som enda sällskap!

Ha det

Känslig??

Ja man kan ju inte säga annat än att jag är det. Har suttit och tittat på Riskförlossningar på TV4 Fakta, det är ju ett superprogram men jag kan inte se det! Jag grinar så jag hulkar. Ingen dör och alla mår bra i slutändan men jag hulkar! Jag börjar undra om det har att göra med mina tankar om att jag inte ska ha något mer barn?, Har ju fyra okej, jag kanske inte har förlikat mig med tanken på att jag aldrig mer ska få uppleva den fruktansvärda smärtan att föda ett barn och sen den totala lyckan då bebisen kommit. Hur allt runt omkring en bara suddas ut till obetydliga grå nyanser och det enda som existerar är bara vi?? Ska jag inte få det nå mera?
 På den frågan blir mitt svar nej, med lite sorg i hjärtat, Herregud jag håller ju på att komma iform till beach 2009 och alla som sett mig gravid vet hur groteskt stor jag blir, så då skulle det inte bli tal om bikini förrän 2015 och det mina vänner går jag inte med på! Ha ha ha...

BTW Det gick ruskigt bra på Boxen "sparrade" med Ewy det var riktigt kul, vid ett extra jobbigt moment började hon skratta åt mig och säger - Du ser ut som ett argt träd...du vet i en barnbok!! Kul jämförelse, bara trädet var en späd liten slybjörk så...ha ha ha Tur att vi har humor.

Nope nu blir det duschen och återladdning inför morgondagen....Ha det alla vältränade, otränade, pigga, lata, glada och trevliga människor!

Onödiga kryp

Alla dessa getingar är hemska, går inte att vara ute utan att behöva fly från minst en satans jävla geting....less och önskar att det blev minusgrader så asen fryser ihjäl!!!!!

Massor att göra

Ja det känns verkligen så den här veckan. Lilla Hanna fyller ju år på Fredag så då måste det bakas och pysslas, handlas presenter och planeras. Vi ska bara ha vuxenkalas hemma, barnkalas ska förpassas till Leos, tack och lov jag behöver alltså inte hålla på med ballonger, serpentiner och fiskedammsprodukter och framförallt städningen efter!! Nog för att det är mysigt med barnkalas men jag tror att alla barn kommer att ha jättekul på leklandet. Den enda som blir lite lessen är jag som håller i plånboken:)

Annars har jag faktiskt massor med annat att göra oxå, måste till stan och köpa en ny jacka till stora sonen, ska på ett viktigt möte i stan på torsdag. Ni som vet vad det handlar om vet oxå hur mucket jag ser fram emot dessa frälsare!! Jag har stora förväntnigar på deras kompetens! Annars måste jag göra det vanliga ni vet tvätta, städa, pyssla och storhandla i stan....suck

Men idag ska jag inte göra annat än trevliga saker, få besök och sitta å skvallra i lugn å ro och sen ikväll då smäller det på riktigt för det är ju onsdag och det innebär BOX!!!! Jag längtar varje vecka, så fort passet är över ser jag fram emot nästa veckas pass. Jag har verkligen hittat min grej i denna träning, Jag vet att jag tjatar men det är så!


Nope nu ska lilla Hanna Panna snart på dagis och Mulleskogen väntar på henne idag så det är bäst jag går och plockar fram skogssäkra kläder!  Ha det

Svårt fixerad

Japp jag är nog det. Svårt fixerad vid min vikt och kampen för att den ska minska. Det går ju helt bra visserligen men jag hade nog önskat att det skulle gå lite fortare. Men jag har inte varit i så bra kondition som jag är nu på väldigt länge, midjemåttet och bmi:t har krypit under de farliga rekomendationerna....och det känns så jävla bra, det gör mig mer taggad att fortsätta och nu ska jag bara öka i träningsformerna och minska i maten....Fy vad jag kan om jag vill. Och hallå det kan ni oxå om ni vill!!!

Så ha de bra nu alla för nu ska jag ladda inför kvällens träningspass och jag tänker springa dit INTE köra bil som jag brukar!!

Korvstroganoff och ris

Ja det är vad "Lottas kök" har severat idag , bra mat som de flesta äter. Dock inte min minste son! Han äter nämnligen väldigt få rätter. Det börjar bli svårt att kombinera makaroner med nånting, han äter ju då INTE grönsaker så variationerna är korv, köttbullar och köttfärssås. Sen äter han pommes, plättar, pannkaka och palt men så mycket mer är det inte.
 Ja det med grönsaker är verkligen så att han inte gillar, jag har vid några tillfällen försökt smyga ner majs o dyl i maten och jag lovar ungen kväljer direkt. Numer river jag ner grönsaker i köttfärsen och det märker han inte!!

Jo jag vet att det ger sig, jag har ju tre äldre barn som oxå gått igenom denna fasen i sina liv så det är inget att haka upp sig på, det kommer en dag då han börjar smaka och tycka om.

Det här med att vara många i familjen är just vid matbordet lite knepigt, det går inte att alltid göra alla nöjda (då skulle vi få äta palt varje dag) så tyvärr är det alltid någon som ser lite missnöjd ut då jag talar om vad köket erbjuder. Min älskade sambo säger då alltid -Va gott! Eller iaf nästan alltid, vi hade nog varit sambos i tre år innan det vid ett tillfälle, då jag berättade vad jag skulle göra för mat, kom fram att han absolut inte tyckte om Ungsbakad falukorv!! Hallå!! det var nånting som jag gjorde ganska ofta och han åt och sa INGENTING! Då jag frågade varför han inte sagt nå svarade han bara- Jag vill inte gnälla på maten, man blir ju mätt!!

Nope nu ska jag gå och diska och fixa så ha det!


Älgköttsoppan från i helgen....smarrig var den!

Våran älskade lilla tjurskalle!





Ja lilla Hanna som fyller fem år nu på Fredag, hon är nog den som är mest bestämmd av oss alla. Vissa dagar sliter jag nästan mitt hår för att hon är så tjurig, envis och trotsig. Hon vet allt och kan allt utom då hon ska göra nåt jobbigt för då är hon väldigt liten eller trött eller har ont. Hon har lindat oss alla runt sitt lillfinger, den enda som inte tillåter sig styras av fröken är lillebror Linus. Alla andra styr hon med en järnhand.....ja det är faktiskt lite så, visst har vi regler och normer i vårt hus men Hanna ger aldrig upp sina försök att vinna. Sen är det ju ofta så att om hon vill ha hjälp med nåt som hon inte ids göra så finns det alltid nån som gör det åt henne för att man inte orkar höra tjatet........Jo jag vet det är fel och jättetokigt men jag vet att hon bara gör så hemma. På dagis och andra ställen är hon helt annars det är bara här hemma i tryggheten med oss i familjen som hon törs vara den lilla diktatorn!

Tjurig

Fy...detta med Ikea skapar ju ofta en hel del extrajobb då man ska fixa till allt detta nya som man släpar hem. I vårt fall handlade det om en stor rustik kökssoffa som skulle flytta ner i källaren! Henrik jobbar hela helgen 13 timmar/dag och är därför inte mycket för nå annat än fotöljposition då han kommer hem.

Så är det ju då så att jag är född tjurig och tänkte att va fan hur jobbigt kan det vara att baxa ner den! Sagt och gjort jag tog ur massor med saker ur den(ja den var full med skrot) och påbörjade projektet. Till saken hör att vi har en vinkeltrapp ner till källaren. Ner en bit gick bra bara för att ryggstödet på aset skulle kilas fast i källartaket!!! Då fick jag SLITA upp härket igen och det var ruskigt tungt.....bara för att vända den och börja om....nog fan fastnade den igen men jag såg att det skulle gå om man vred den lite så då gick det bättre....sen kom jag inte förbi den och skulle vara tvungen att lyfta den i överkanten. Då jag inte har fyra meter långa armar var jag tvungen att springa ut källarvägen och hoppas på att jag inte hade låst ytterdörren då jag rastat vovven på morgonen, det hade jag inte och det var ju en himla tur....sen gick resten som en dans(kanske inte som en vacker vals då men) och nu står den som ett monument i källargången! Jag å andra sidan skakar i armarna av ansträngning och måste sitta en stund å vila.

Får se om jag överhuvudtaget orkar med allt annat som ska göras under dagen....tänkte ju putsa fönster men vi får väl se om jag lyckas med det.

Ha det nu allihopa!!!

Spring i benen

Jopp jag hade det idag....jag har ju sprungit i stort sett hela sommaren, men då gympan å boxen började har det vart lite skralt med engagemanget....(stavas det så?) men ikväll så hade jag oerhört med energi till övers och snörade på mig gympaskorna, pluggade musiken i örornen och kopplade hynden sen drog jag iväg! Det var helt ljuvligt. Jag blev riktigt trött och känner mig alldelens avslappnad. Nu är det bara att hoppa i duschen och sen njuta av resterande lördagskvällen!

Ha det bäst

Vilken resa......

Japp så styrde vi då mercen norrut igår för en trivsam liten tripp till det Småländska shoppingparadiset....vi passerade Sangis och jag sa till Henrik att här jobbar Syrran.... Tog upp tel och slog hon en signal och mycket riktigt hon var på väg till jobbet. Då jävlar hände nåt....Henrik tvärbromsade svor och styrde in bilen på en exemplariskt placerad p-ficka.....det rök som faan från huven och tydligen hade det gått av!!!! en kylarslang. Vi var mitt emellan Kalix och Haparanda alltså....ingen ok-mack i närheten....men urgulliga syster som var kvar i luren sa att jag kommer, ni får låna min bil. Snacka om att ha tur i oturen Vi lånade den och fixade allt men det tog ju sin tid!

Väl inne på Ikea (1,5 timme senare än planerat) fick vi kuta som nå dårar. Tur att jag hade allt klart för mig vad som skulle få följa med hem. Henrik sa åt Limpan -Jag har aldrig sett mamma gå så fort inne på Ikea! Det förklarar en del! Sen järnet in på Skopunkten rycka nå dojjer (hade kollat på nätet först som tur var) För att sen hoppa in i bilen och fort fort hemåt. Hanna är ju på dagis till 13,45 och vi for då hon var på dagis för att hon hatar att åka långt.....stressigt var det men 13,42 rullade vi in på dagisparkeringen....

Fy vilken dag och den fortsatte i stressens tecken......Som den kvinna man är vill man ju fixa på en gång, så det var bara att montera och dutta sen var det middag för att senare hjälpa svärfar att packa älgkött. Jag vill ju gärna promera varje dag med vovven och jag kan tala om att klockan var 21,15 då jag tog mig iväg........Tur att det är Lördag idag så jag hinner ta det lungt och städa, tvätta, diska och koka den allra godaste Älgköttsoppa ni kan tänka er :)

Ha det nu bra alla

Ikea

HA! Jag har lyckats övertala min kära sambo att ratta mot Haparanda och Ikea! Ska köpa ett skåp till köket för att försöka få lite ordning där....givetvis ska jag glutta på annat oxå...trevligt. Mste gå och dutta och fixa lite nu för vi åker så fort vi lämnat Hanna-Panna på dagis.

Ha de

Hm

Bläh...jag måste städa, dutta,tvätta, sy gardiner och allt annat som hör till då man lever som "Lyxhustru" Karln är i skogen och jagar Hoppe hoppe Hare och ungarna är väl här nånstans :) Måste se till att få lite fart. Jag brukar tyvärr alltid komma på att jag måste ringa nåt litet samtal eller kolla nån liten sak på nätet eller nåt annat som senarelägger mina städplaner! Fast idag måste jag nog....pedanta storasyster Lillemor kommer nog på besök......Suck

By the way! Gick skitbra på boxen igår.....Slogs med Sara som hade glömt astmasprayen hemma så resultatet av det blev att jag fick slå dubbla pass i stort sett hela tiden....men det var riktigt kul. Så idag känner jag inte av benen just nå men är lite seg i armarna.........KUL

Nåväl bara att dra på hucklet och trolla lite här hemma! Ha de

Undrar???

Hur ofta kan man egentligen blogga utan att man kallas för "Bloggnörd" eller folk tycker att man ska skaffa sig ett liv??? Men om man tycker att det är roligt och att det lättar att få slå sig ner vid datorn en stund så borde ju ingen bry sig.....jag menar det är ju inte direkt så att man sitter å porrsurfar eller nåt utan uppdaterar ju bara om vad som händer här.....Nåväl, jag bloggar när jag vill och om nån bryr sig så -Fine...men det betyder ju att dom oxå "nördar" för mycket

Box box box

Så Tisdagar och Onsdagar går i träningens tecken för mig, igår var det då gympan och det var sååååå segt igår. Kände fortfarande av benen sedan boxen förra veckan.
Jag kan ju säga att box är inget för den late, man hoppar, slåss, springer och sparkar som en satans tok! Till saken hör att då jag såg tränaren första gången så gav hon ett mjukt och ganska stillsamt intryck, men ack vad jag bedrog mig....då vi plågade oss som värst for hon runt och vrålade för att peppa oss och jag lovar det funkade. Jag hade sån träningsvärk att jag inte kunde gå rakt nerför en trapp utan att tro att mina lårmuskler skulle slitas lös från skelettet!!!! Så igår kände jag fortfarande av det alltså!!! Ikväll är det dags igen och jag längtar!

Men före det ska det ju fixas och trixas med middag och hundrastningar, jag och Sara var på Byn och hos den lokale Ica-handlaren hittade vi Cars makaroner! Hur söta som helst så idag ska alla få äta Carbonara ala Cars! (inte jag , jag tar soppa)

Så ha det alla....och om jag inte skriver imorgon så beror det på träningsvärk och att jag inte tar mig ner i källaren där datorn står....ha ha ha

Jag och mat

Ja om nån missat så håller jag ju på att  lära mig följande......-Jag äter för att leva, Jag lever INTE för att äta! Därav kommentarer om att jag inte ska äta vissa saker. Det går skitbra nästan jämt, har tappat nästan sju kilo på lika många veckor. Jag pysslar inte med nån skum diet av något slag utan äter som vanligt (nästan) men MYCKET mindre. Då jag ser portionerna som jag äter nu och tänker på hur det var innan så blir jag lite spooked!

Jag har skippat fika, glass, godis och snabbmat. Godis har jag inte ätit på väldigt länge men fika och glass har vart mina stora laster. Idag var vi dock till stan jag å sambon samt minsta guldklimpen och då blev det en miss i protokollet. Hungrig som en varg så hörde jag mig själv säga -Du bjuder på lunch idag....far på MAX! Gulp....på vägen dit tänkte jag att va fan jag har ju ändå gympan ikväll, så jag åt ett skrov. Till mitt försvar ska jag säga att jag tog ingen xtra dressing och drack sockerfritt......men jag mådde inte bra efteråt och spec inte psykiskt. Jag kunde riktigt känna hur vart enda litet pommesfrittgram flöt ut i blodet och fastnade på mindre smickrande ställen.....suck! Nåväl man måste kunna synda ibland annars blir det himla svårt att lära sig leva så här....Jag lovar att ge järnet ikväll! Jag är faktist himla duktig på att röra på mig överhuvud taget. Box en dag/vecka Gympa en dag/vecka samt hundpromenader övriga veckan plus att jag vissa dagar joggar med vovven istället för att gå. (Fast det är inte så ofta nu då hösten kommit) Så jag jobbar på det!

Mitt mål är tolv!! Kilo bort men då har jag en vikt som vågen inte visat sen tonåren....det kommer att bli kanon....Beach 2009 here i come!

Ha de

Livet är en konst

Livet är en konst och det är bara du som kan forma den till det du själv vill att det ska bli!!!  Ja så skriver min fina storasyster på sin sida, sant är det men vad är konst för mig? Skönheten ligger ju i betraktarens ögon och det som är vackert och rätt för mig kanske är jättetokigt för en annan.

Att i livet göra val som målar "min konst" som skapar trygghet och kärlek för mig kanske skulle vara total misär för dig. Att jag kan uppskatta en kväll hemma med tända ljus och min familj som sällskap  kanske framstår som supertrist för dig. Allt handlar ju om valen man gör i livet. Att vissa väljer en hetsig kväll på krogen med ett glatt gäng som skriker och skränar för att morgonen efter pratas vid och tillsammans försöka minnas allt som hänt, vem som gjorde vad och vilka som gjorde bort sig. Jag kan förstå det för att det är kul i ett visst skede i livet, herregud man måste igenom den där fasen på nåt vis, men sen då man landat i vem man är och vad man står för så blir det så lätt ytligt.....men jag dömer ingen har ju varit där själv......

Men i övrigt finns det massor som gör mig lycklig och hel som människa.....en tidig morgon innan alla klivit upp kan det vara som bäst. Att få dricka mitt kaffe med endast tidningen som sällskap, att på nåt sätt ladda mina batterier inför dagens utmaningar för utmaningar det får man då man lever med fyra barn en sambo samt en hund......men mina vänner jag har aldrig mått bättre i livet än jag gör just nu! Visst det finns stunder för mig (som för alla) då jag är less på det mesta och skulle vilja byta ut alltihopa mot en härlig solstol på en vit strand med en paraplydrink i handen.....men det är ju bara i tankarna för en stund....men vem känner inte så? Vill bara säga, Det är du som har huvudrollen i ditt liv, se till att göra det bästa av det!

Ha det....för nu väntar en fullspäckad dag för mig och min familj


Känn doften av nybakt



Jopp och tyvärr blev det gott oxå....åt en bulla men lovar att jag ska gå en rask promenad strax och jag har bara ätit sallad till middag så jag har inte "överätit" idag heller.....fy vad det går bra!

Kommentera

Ja kommentera gärna......det skulle vara kul

Bullbak och snuviga barn

Jo vi är sjuka....eller Limpan är sjuk. Förkyld och hostig. Det enda han vill är att få gå ut å leka.....det är inte lätt att säga nej men vad ska man göra. Då kom pappan på den briljanta iden......-Vi bakar bullar!! Jippie, barnen blev överlyckliga och jag for och handlade......så nu är det bara att hugga i och börja knåda bulldeg så mjölet ryker!

Det som är lite jobbigt är att jag inte äter det själv men jag får väl passa på att njuta av dofterna som det faktiskt sprider för det är egentligen minst lika njutningsfullt!!!!

Ha de

Mina



Här är mina fyra underbara ungar!!!

Bättre här???

Jaha å då provar jag att blogga här då istället.....hoppas det funkar bättre än förra sidan.

Återkommer med ett "riktigt" inläg

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0