God morgon våren

Åh vilket väder, ska banne mig ut och promenera idag. Måste ändå på apoteket å köpa hostmedecin så jag går dit. Denna förgrymmade hosta håller mig vaken om natten. Fast inatt gör det ju inge då jag ändå ska vara vaken. Kanske inte så kul för M dock om jag sitter och låter som en tbc-smittad gammal man....=)

Annars ska jag gå på lågfart idag, tänker verkligen njuta av denna dag! Linus har jag nyss väckt!! Han sover som aldrig förr och långa sovmornr betyder -Jag vill inte sova! På kvällen!

Ingen gympa för mig idag då jag ska jobba, däremot för barnen. Ska eventuellt på boxen imorgon, beror på dels förkylningen (som kommit för att stanna typ) och sedan hur pigg/trött jag är med tanke på att jag ska ut en natt till.

Jag och Evelina har BESTÄMT att från måndag nästa vecka ska vi på ALLVAR dra igång med springningen, jag menar vi ska springa vårruset den 4:e Juni och vi SKA starta i klassen för de som springer på ca 30min! Vi KAN det Evy, jag vet!


Nåväl nu en dusch sedan solen!


Ha de

Sol och sedan snö

Ja nog kan man säga att det är aprilväder ute nog, soligt å härligt tidigare idag och nu snöar det *suck* vad less jag är nu på denna snö som aldrig slutar komma. Visst det är bra för att påsken står på lur men ändå!
Påsken ja, vi ska iväg HELA familjen till Pålkem, där ska vi äta och köra skoter hela helgen. Vi blir totalt 17 (!) pers ( tre familjer totalt) och kommer att ha de såååå skönt. Och roligt hoppas jag, sen får det ju gärna vara bra väder oxå så man kan försöka få lite färg i ansiktet iaf! Barn kommer det att vara där förstås så då får vi gå på äggjakt oxå! Kul och spännande för alla inblandade. Nåväl bara vi får vara med varandra och inte känna nån stress så är jag nöjd!

Idag har jag då inte gjort många knop om jag ska vara ärlig, en laaaat måndag och det är skönt! Jag ska jobba imorgon natt och natten efter det så det känns bra att jag inte har stressat ihjäl mig nu!


Nu ska jag dricka lite kaffe och vänta på min älskade sambo som är i gymmet!

Ha de        (ser du mamma, inga svärord)

...

Sluta fundera på vad andra tycker om dig,
tänk istället på vad du tycker om andra, lev och umgås därefter!

Ha de

Sommartid och snöfall

Ja så har vi då iaf gått in på sommartid med klockan, vädret ute har inte hängt med i den svängen. Snön faller och snart kanske man måste skotta!!!! Nej ärligt så skiter jag i det låt snöh....t tina bort av sig själv för f-n!

Gårdagen spenderades till stor del i Kalix, var och hjälpte till på en hundutställning där. Syrran ställde sin tokiga valp Bure och jag hade då en syrra till honom som heter Flisan. Det var intressant och hundarna bettede sig olika som dag och natt. L-M var inte direkt glad på sin tonårstrotsande lille vovve medans Flisan var som en filbunke....lite väl mycket som en filbunke. Nåväl jag och F gick vidare till final och det var kul, vi fick inget pris där men var inte de första som åkte ut iaf! Kul kul.
 Men annars är det är då ett förbannat duttande på utställningar, spec med de små hundarna, herregud jag skulle aldrig orka stå där med borste och sax i högsta hugg och frisera dessa små stackars hundarna så det flyger tussar över hela hallen, nej ingen förståelse för det beteendet hos folk! En del är ju så besatta så de är synd om dom.....hugaligen, det är då min personliga åsikt!

Annars är det en mycket lugn söndag, ska med lite reklam och sen ska jag bara ladda för en späckad vecka med job och möten och träning och laddning inför påsken, vi har ett släp nu till skotrarna och det känns bra, sen är det bara allt annat då!!!! Kul kommer det att bli!


Ha de

Förkylda svordomar

Ja lilla mamma jag har visst börjat svära mycket på bloggen, men jag måste ju hela tiden vårda mitt språk här hemma med tanke på Linuspappegojan.....så nånstans måste alla dessa uppdämda svordomar ut, och jag kan ju inte springa ner i tvättstugan och stå där och svära så det får bli på bloggen!

Ja ja, var iaf på boxningen igår fast jag är j..la förkyld, började må illa som f-n och det var ju ett tecken på att jag gjorde ett felaktigt val där! Men jag har ju inte feber så det är nog ingen fara.

Idag har lilla Sara stannat hemma från persön för hon är ruskigt förkyld hon oxå, Hanna är ledig och Limpan är ju alltid hemma. Henrik ligger å sover för han jobbar natt denna vecka och Krille är den enda som gör rätt för sig just nu, han är ju på skolan! Allt är ganska lugnt och behagligt faktiskt!

Idag ska jag städa ur bilen, den är rysligt dammig sen den fick sin makeover och man blir helt grå om man sitter i den så det är bara bylta på barnen och släpa med dammsugaren ut. Solen lyser ju som aldrig förr så det blir nog en vacker dag!


Ha de



Linus i Böle



Hanna vid målgången i Böle



Så blev bilen, fula fälgar bry er inte om dom.....

Onsdag utan boxning!

Ja va faan man kan ju då inte träna med denna förkylningen.....känns inte så farligt ändå för jag hade inte kunnat gå på boxen iaf, ska på ett föräldramöte kl 18,30 på Krilles skola. Då kan jag ju passa på att vara förkyld denna vecka och förhoppningsvis pigg å fräsch nästa vecka!

Har varit på promenad idag iaf. Jag å Limpan slog följe med E,E och A ner på byn. Var på bibblo en sväng å läste lite sen i nå affärer. Känns inget roligt att glutta på kläder då man känner sig som miss Piggy!

Igår hade vi party lite här hemma och det var trevligt, har beställt nya ljus som doftar gott. Fikade gjorde jag tyvärr. Hade ju vart ambitiös på dan och bakat bullar och en bärkaka.....alldelens för gott. Nu jävlar ska jag sluta baka! Om jag kunde låta bli att äöta det skulle de inte va nå, men jag trycker ju för faan fika som en svältfödd hyena! Skärpning!!!!!


Nope nu ska jag dricka EN SLÄT kopp kaffe och sen till bibblo igen å låna nå böcker tilsammans med barnen!


Ha de

Satans förkylning

Japp då har man åkt dit, vårens förkylning har kommit med dunder och brak. Nyser, snorsr och hostar hela tiden....suck! Jag som aldrig blir sjuk annars vad är detta?? Ingen träning blir det ju nu så jag lär ju bli fet som en gris igen.....nä jag vet att det inte blir så men det känns så för mig! Hoppar alltså över springning och gympan men jag tänker då faan gå på boxen (om jag inte har feber) för det är inte så mycket spring då utan mest styrka ju!


Helgen har iaf varit superduper trevlig, tyvärr var våran pappa i Robertsfors på Lördagen då Skidtävlingen i Böle var, men det gick bra ändå. Solen gassade hela tiden och barnen åkte så svetten lackade. Dom fick jättefina priser och alla var nöjda och glada.

Söndagen bjöd ju oxå på ett hejdundrande väder, vi hade dock lovat trollungarna att fara på Leos Lekland så det blev det. Det var hela familjen utom Sara som for dit. Mycket trevligt och väldigt glada barn. Limpan har ju vuxit "in i" alla grejjer där nu så man kan säga att det var "chill" jag menar självklart leker man med dom men efter ett tag tog ju orken slut så då satt vi och mös i en soffa medans ungarna for runt som kalvar på grönbete! Linus gillade verkligen sin nyupptäckta frihet med att klara att komma upp på allt själv!

Idag ska jag trotsa snoret och gå ut en sväng, vi ska bege oss upp på byn för att åka lite kana!


Kommer bilder sen på Böleloppet då jag trixat över dom till datorn!

Ha de

Solig lördag

Det verkar bli en fin dag idag! Solen lyser och det var 1 minus så jag steg upp. Våren är här och det känns helt ljuvligt. Dagen ska vi spendera i Böle för det är skidtävling för barnen där idag kl 12. Hanna och Linus ska vara med och tävla och Krille ska följa för att hjälpa till. Henrik har farit kvart över fem på morgonen, han är och hjälper till vid sista is-sm tävlingen som är i Robertsfors. Hoppas det går bra för Tommy!  Sara hon är i stan, det är väldigt sällan vi ser henne på helgerna numera. Trist för oss men vi kanske inte är så kul att vara med.


Annars har allt varit lugnt. Städade som ett psyk i torsdags och det syns knappt idag. Men så är livet i en stor familj. Jag har läst nånstans att -Ett hem som alltid är perfekt städat tyder på fel fokus i livet!



Ha de

Veckans happening!

Soptippen är öppen idag jippi!!! *ironisk* Måste ta å kasta nå skräp här hemma. Tror att jag kanske kan lura min sambo att fara dit....om han inte måste in i garaget då.....mercan rullar igen! Äntligen, men det är lite kvar som måste fixas och trixas med sen är den som förr,fast bättre!

Solen lyser som bara den ute, ljuvligt men då syns ju allt damm som denna familj tycks samla på! Ska ta ett tag i städningen nu på fm för att sen kunna gå ut och njuta av den vackra dagen. I morgon ska jag till stan, har massa ärenden tyvärr. Allt från att besikta bilen till att köpa kalsonger åt Limpan. Förvånansvärt svårt att få tag i boxermodell i små storlekar!

Var på boxen igår och jag kan säga att det kom ut en hel del spänningar där, kände mig hur jävla arg som helst stundvis......skönt efteråt som faaaaan!


Ha de för nu ska jag umgås med trasan å moppen!

...

Btw har sökt dagisplats åt Linus idag....ångest

Hello sunshine!

Vilket väder det har varit idag! Härligt med solen, man känner hur energin kommer tillbaka. Har promenerat till dagis idag både vid lämning och hämtning. Hanna knatade på i rask takt båda gångerna och Limpan åkte vagn. Egentligen borde jag gå varje dag för man blir riktigt pigg då man startar sin dag med en redig promenad.

Sen var jag och Linus och körde skoter med Evelina och Emil, vi var till Prästholm och kikade på tjurar fast Linus var mest imponerad av traktorerna som stod där. Det var ljuvligt att få känna håret fladdra i vinden där på skotern....(He he Maria)

Ikväll väntar ett stentufft boxningspass i glada vänners lag och senare ett smarrigt avsnitt av Greys Anatomy....det blir fint!

Nu väntar tvättstugan på lite engagemang och sen vila en stund innan boxen!



Ha de

...

  • Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig utan ditt eget samtycke.
  • I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt.
  • Oroa dig mindre för vad andra tycker om dig och mer för vad du tycker om dem.
  • Kärlek handlar om att ständigt förlåta - och bli förlåten.



Måndag

Idag börjar alltså veckan om. Hoppas bilfan blir klar så min kära sambo inte plågas så mycket med garagetid! Igår var han inte inne mycket den stackarn. Han var i Överkalix med sin svåger på Is-sm och sen hem och störtdyk in i garaget.

Jag själv var ute en hel del igår. Tog ju på oss ett exrta distrikt med reklam och det tog mig 3,5 tim att få ut allt, Sara den lilla råttan har blivit lat och stannade i stan!!!! Fattig blir du Sara!

Idag måste jag till Vårdcentralen med skruttungen för såret ser inte så fint ut som jag skulle önska. Det tog en heeeeel evighet att få tag i nån och jag tror att om man inte är så teknisk och dessutom hör dåligt så har man inte en chans att få tag i vc för allt sköts via knapptryck nu mera! Skamligt!

Nope nu frukost sen vardagligt pyssel!

Ha de

Bilen

Som den ser ut innan lack....den har vart helgul....bara lite rostbehandlad osv. Kommer bilder sen då den är makeovered!



Blodig Lördag

Ja alltså igår (Lördag) då barnen hade det som roligast och jag satt vid datorn och leta nå tvgrejs så hör jag ett vrål utan dess like. Hanna brukar visserligen vara hög i rösten då hon slår sig men detta var nåt utöver det vanliga. Jag SPRANG upp och där kommer hon haltande lilla Skrotungen med en blodig tå. Trodde att hon "fläkt" upp nageln men då jag torkat och skadekontrollerat och Hanna berättat vad som hänt så inser jag att det var värre. Hon hade tappat en väldigt tung liten rutschkana på tån och den klöv nageln rakt itu!!!!
Hon skrek då hon såg såret och jag hade inte en chans att göra mig hörd. I panik ringde jag till Ewy eftersom det bara var jag hemma (se tidigare inlägg) och gulliga gulliga Evelina kom som ett blixt! Lite samtal med jouren och tryckförband och duttande så kom vi fram till att vi inte behövde fara in om såret under tån slutade blöda. Såret på nageln kunde dom inte göra nåt åt så det var bara att vänta på att det skulle sluta. Detta hände klockan 12 och jag kan säga att kl 20,30 blödde det ännu. Inte mycket men ändå! Lilla Hanna skrutten fick sitta större delen av dagen med benet i högläge. Vilken tur att det var Lördag så hon iaf fick äta lite slisk! Tack igen snälla Ewy för hjälpen! Behöver jag säga att kanan har åkt UT!


Annars var det en lördag som de flesta andra. Henrik och Krille kom hem lagom till middagen och det känndes väldigt bra. Kände mig väldigt ensam då allt detta hände. Återkommer senare, om inget blodigt inträffar eller så!


Ha de




Dålig bild tagen med mobilen av en skakig mamma, men ni fattar hur det ser ut och jag kan säga att det blödde ordentligt!

Hello stranger.....

Rubriktorka.....ja typ
Trött är bara förnamnet på vad jag är idag, lånade svärfars tvättstuga igår och lyckades nästan tömma tvättstugan. Höll på från 12-22.......detta är resultatet av min enorma trötthet som varit i veckan. Iaf så händer det massor på bilfronten. Dom la första lagret grundfärg sent igår och nu står den där kluddad till oigenkännlighet.....är det ett ord? Men men den kommer nog att bli fin ändå. Hur kan man sakna en bil så mycket???

Annars är de flesta i huset utflugna. Sara är i Lule med Elin....hm........=)......Henrik och Krille är på väg till Morjärv för tävling nummer 2 i Is-sm, spännande. Jag för min del ids då inte fara och glo på det utan nöjer mig med att få resultaten per telefon Det är alltid så jävla blött på isen och ungarna blir less innan man hunnit betala in sig, så nej tack jag stannar hemma och tvättar det sista

Ha de


Fredag och nya tag

Känner mig hyfsat pigg idag, har varit så in i h-vete trött de senaste dagarna så jag fattar det inte! Kan det vara spikmattan mamma?? Sitter och gäspar heeeela tiden och orkar noll!!!

Idag har jag iaf, trots en liten trötthet, städat huset. Lille Emil har varit på besök och visat upp sig och sina talanger. Han är för snygg alltså. Kul att följa barnen, Hampus och Emil, och se vad de blir duktigare och duktigare och hur mycket som händer i huvudet på dom. Man är inte hemmablind då det är andras barn och man får umgås med dom så mycket man orkar och sen kan man sluta om dom skulle bli kinkiga och grina.....eller bajsa...ha ha ha

Annars händer det inte mycket förutom det vanliga här hemma. Henrik ska fixa med bilen idag och jag hoppas att vi rattar mercedes igen inom en överskådlig framtid, jag är så less på att tanka den där sura volvon som tar typ en kubik bränsle per mil!!!!!


Nope nu ropar minsann skurmoppen, jag trodde den hade glömt mig.....*suck*


Ha de

Dåliga jag

Boxen inställd igår.....*suck*
Ingen springrunda igår......*suck*
Måste idag.....*suck*

Onsdag

Så är jag då igång med allt detta som är såååå bra för mig och min omgivning. I måndags så var jag och sprang, drog med mig Ewy så vi var två! Duktiga vi! I går (tisdag) så var det gympan, helt klart inte lika kul som boxen men det är ju motion iaf. Idag är det ljuvliga onsdag och jag får boxas. Helt underbart!
 Jag har oxå legat på spikmattan och det måste jag säga att nog händer det grejjer i kroppen av den. Spec i korsryggen känns det då jag legat ett tag. Man ska ju börja mjukt och det har jag gjort med rygg och magen men då jag halvsitter på den med korsrygg och rumpan så då har jag den en längre stund än de andra. Det blir så härligt varmt av den efteråt. Ont som själve fan gör det dom två-tre första minuterna men sen sprider sig en otrolig värme i kroppen!!!! Prova!


Idag har jag varit med på en lektion på Krilles skola, fy för den lede säger jag bara. Dom var ju dock lugna för att jag var med men man kände av en negativ attityd hos barnen gentemot läraren. Nu har han fått ett val och det är, sköt dig annars kommer mamma med på flera lektioner!!!! Och vilken tonåring vill ha med sig mamma på skolan?



Nope nu ska jag på affären och sen ska Hanna hämtas!

Ha de

Idag börjar mitt nya liv (igen)

Jag har sagt detta mååååånga gånger förr men jag säger det igen. Från idag och heeeeela mitt liv framåt ska jag tänka på vad jag äter och se till att jag rör mig nog mycket. Jag ska INTE äta kvällsmackor och jag ska hoppa över ALLT fikabröd. Visst om någon fyller år kan jag väl smaka en bulla eller så!

Men nu jävlar är det färdigt med allt svullande. Jag har ju haft en fin trend sedan augusti. Vågen pekade neråt och orken steg uppåt hela tiden. Nu är visserligen orken kvar men vågjäveln står still!!!! Jag ska gå ner minst fem kilo innan sommaren men väldigt gärna tio!

Planen är att från idag alltså äta nyttigt och inte för mycket, sen ska jag röra på mig DAGLIGEN! Och med röra på mig menar jag  gympa, box, springa eller åka skidor (hoppas vid gud att snön försvinner snart så jag slipper det sistnämnda)

Detta lovar jag mig själv och min familj, för jag tror och vet att om jag tränar mer och äter mindre så blir jag bättre balanserad. (plus att jag kan ha mina kläder som krympt i garderoben)

Till min hjälp har jag oxå skaffat en Shaktimatta. Den är väldigt omtalad och jag vet flera som har en. Kära mamma är väl den som vurmat mest för denna matta. Jag har provat den hos mamma och den är helt underbar. Nu har vi alltså en egen i huset och den ska användas DAGLIGEN!  6000 små sylvassa piggar!(Den är alltså till för att hjälpa mig bli och vara en balanserad och trevlig mamma och sambo)


Så jag har inte tid att skriva nå mer idag för jag måste bege mig ut i mitt nya liv....Beach 2009 Här kommer jag!




Lördag

Härligt då våren tycks ha gjort en framstöt. -2 grader ute och en tur med skotern. Syrran kom med sin söner så vi grävde fram skoterpulkan och lastade barnen. Vi for till Kvarnbäckskojan och grillade korv. L-M satt i pulkan med Hampus, Linus och vovven Bure. Det var supermysigt. Hon fick dock sätta fast hunden utanför kojan för det kom skidåkare som Bure tyckte var lovligt vilt! Han är då superduktig på att åka pulka och lyssnar himla bra. Kan ju vara en fördel då han så småningom beräknas väga 80+......


Lägger upp nå bilder senare för jag orkar inte nu!


Ha de

Ensam...

Jo jag känner mig nog lite ensam just nu, Henrik har åkt iväg med Tommy på Is-sm i Strömsund. Dom ska sova där givetvis för tävlingen är ju imorgon så jag är ensam med Hanna och Linus. Sara är i stan och Krille är i Finland. Visst jag är ju inte ensam men det brukar bli långa dagar då man inte har någon lite större än fem år hemma.

Igår var jag iaf och sprang med bara hunden och musik som sällskap. Det var riktigt härligt att få springa av sig lite. Lider av en djävulsk träningsvärk i benen och har svårt att sätta mig på en stol. Ser nog ut som en stelopererad pensionär när jag går oxå!

Nåväl, väntar vuxet sällskap senare så det går ingen nöd på mig!

Ha de

PINK den bästa artisten i mina ögon och öron




Torsdag....

Härligt värre var det igår, idag känns det i benen framför allt. Har redan nu en ryslig träningsvärk, hur ska det kännas imorgon?? Jag och Ewy kör lite extra ben och det ger resultat kan man säga....duktiga vi!!

Annars var dagen mest härlig igår vi var ute jag och tre av barnen och förra grannen dök upp en sväng med sina barn. Förut då lekte våra barn jätteofta men det blir ju så då man bor nästgårds. Numer är det en bit till dom och det blir inte lika ofta men det var ändå som att dom hade träffats igår! Härliga naturliga barn!!

Nu ska jag laga mat och sen ska vi på badet!

Ha de















Onsdag

Äntligen är det box-dag, känns så bra att veta att man ikväll får ett rejält träningspass. Visst var jag ju på gympan igår men det går inte att jämföra.

Annars är det ju sportlov och barnen är lediga från skola och dagis. Lata blir de stora barnen, sportar inget alls. Om inte maratonsovning räknas som en sport??

Då jag var liten och hade sportlov, i Lidköping, så fick man minsann en lista med aktiviteter som man kunde och skulle göra ett visst antal av. Då jävlar var det inget sovlov!

Nope nu ska jag gå ut och sporta lite med de små barnen, har ju anmät de till Böles skidtävling så vi måste nog träna lillebror att använda stavarna!

Ha de

Ångest.....

Hm har just ätit middag, det blev pizza från BK:s gott som bara den men känns som att man ätit en cementklump och att jag är fetast i Sverige.....inte bra.

Annars har jag ju sovit idag då jag jobbat inatt, sen har vi skottat snö, åkt skidor, åkt spark och varit på barngympan. Ungarna älskar det och man har en trevlig stund med andra föräldrar. Senare ska jag och Sara på våran gympa och det kan ju behövas efter middagens flottande. Henrik är på isbanan med Tommy och kollar in rallybilen, dom flurar lite på om de ska fara i helgen eller inte. Ja vi får väl se hur det blir.


Trött och ofokuserad känner jag mig idag och det blir ju så då man ställer om dygnet på detta vis då man jobbar.


Nåväl, ha de



Jobb

Skrev nyss ett långt inlägg som försvann. Mobil bloggar och det funkar typ inte alltid! Jobbar iaf och det är många timmar kvar av natten. Men orkar inte skriva om allt så jag ska glo på tv istället. Ha de

Söndag!

Nu gör jag absolut inte nåt som kan räknas som nyttigt eller välgörande på något vis! Jag är trött och orkar inte göra nå. Sara ska baka och de små gluttar på tv. Henrik är i garaget och svetsar på bilen som har varit där huuuuuuur länge som helst. Kanske är det delvis mitt fel??? Vi har iaf lyckats vara med reklamen jag och Sara. Det var kallt och jag fick fullt med rimfrost i håret, det har varit skoterklubbens dag i kojan idag och vi har inte varit där, känns inte som att vi missat nå. Kanske att vi hade fått frysa alldelens gratis!
HERREGUD vad Sara ropar där uppe, kan inte ens fokusera på vad jag ska skriva, så jag återkommer senare.

Ha de

RSS 2.0