Saras nya kamera

Den tar suveräna bilder....jag vill oxå ha en sån! Tur att hon inte är snål utan låter mamma låna!



Grattis Limpan!

Herregud våran lille bebis blir tre år idag! Tänk vad tiden rusar iväg. Nyss var han ju bara en liten plutt. Vi väckte honom innan Henrik for på jobbet, han ville INTE stiga upp utan blev tjurig tills han förstod vad det var för dag. Då öppnade han paket och blåste ut ljus och hans ögon bara tindrade.....han har tidigare i veckan pratat om att tomten ska komma med paket då han fyller år!!!! Tur att han har glömt det, men det blir ju mycket prat om tomtar och paket, så inte är det lätt att förstå allt då man är liten! Nåväl här kommer det en bild på sötungen iaf!

Ha de, nu ska jag strax frossa i tårta tur att det kommit snö så man får lite motion ha ha ha





14,2 minusgrader

Japp nu är det då vinter, om man går in på www.yr.no och söker på Råneå så visar det att det ska bli nollgradigt till veckan. Jag hoppas att dom har riktigt fel, när har man egentligen kunnat lita på väderfolket? Jag vill verkligen inte att det blir som förra året med regn och rusk dan innan julafton!!! Nåväl vi håller tummarna att denna vackra vita snö ligger kvar!

Nog om det, jag känner mig lite ur form. Luftrören känns lite underliga varje morgon men det händer liksom inge mer. Så jag for på Boxen igår och faan vad det var skönt. Känns som hon har ökat lite på ben-övningarna för jag blev riktigt trött av en ny variant som vi körde igår! Härligt!!!! 3-minutersronden som vi kör på slutet känns verkligen inte lika tung som i början av hösten så nånting har ju hänt!

Idag bär det iaf av in till stan för lite vanlig handling av diverse födoämnen.....trist men nödvändigt. Ska passa på att fara å köpa nå julgardiner till barnens rum oxå, alla tre  rummen behöver få sig lite uppfräschning av textiler. Det är betydligt roligare än att köpa surmjölk och gammal limpa! Ha ha ha


Nope nu ska jag slå en signal till min kära syster och sen bär det iväg i gammelmercen!

Ha de

ÄNTLIGEN!!!

Nu rasar den första snöstormen för denna vinter, jag fick skotta en väg fram till postlådan för att kunna hämta morgonens nummer av den lokala tidningen. De två nedersta trappstegen på bron var översnöade och jag kan bara säga jippi nu är det vinter!

Visst det lär ju bli en del skottande idag innan gården är farbar med bil men jag tycker att det ska vara så här, nu får vi hoppas att vintern kommit för att stanna denna gången.

Med min träning har det inte gått så bra då förkylningsviruset kommit på besök i vårt hus. Det har drabbat min käre sambo värst men jag känner av det oxå. Hoppas bara att jag är frisk nog imorgon då det är dags för gympan.

Annars rullar det mesta på som vanligt. Tänk att det idag är exakt en månad kvar till Julafton! Nåväl vi har en födelsedag kvar i huset innan dess. Lilla Linus fyller hela TRE år på fredag.....vart tog min bebis vägen???? Sen fyller ju Syrran år dagen före Julafton, snacka om fräck hon är....ha ha ha

Vi har iaf hunnit med en del denna helg pysslat och fixat, Sara har bakat pepparkakor med de små och det var mysigt, jag har ju som sagt jobbat ideellt på marknaden och det frambringade en del "Snart är det JUL känsla"  precis som pepparkaksbaklukten gjorde.....

Nope nu är det dax att fixa lite frukostgröt så man orkar ta itu med snömassorna som anlänt!

Ha de

Hjälp!

Ska och steka hamburgare på Julmarknaden i Byn........och jag är förkyld! Var och "gjorde bort" det mesta av klapparna igår, har bara ett par tre kvar!

Återkommer med ett längre inlägg sen

Vinterstress!!!

Måste börja med att skriva att jag var på boxen i onsdags och det var helt enormt skööööönt. Har känningar av det i ben och axlar och det betyder ju att det tar och det är BRA!

Men igår levde jag/vi en dag i stressens tecken. Skulle in till stan och fixa overall till Limpan och sen en massa lullull i form av vantar, mössor,pysselsaker och lite andra ärenden. Blev inte den overall vi tänkt, den var så tunn, utan det blev en skitsnygg från Polarn o pyret dyrt men inte lika dyr som Reimas. Nåja alla blev nöjda (både pappan å affären...Ha ha) så det var ju bra.

Idag måste jag dock till stan IGEN för de stora barnen har en massa ärenden på Storheden....suck!

Ha de bra alla ni som får vara hemma och mysa och inte behöver agera chaffis åt virriga tonåringar!

Lat lat lat

Ja det var jag igår....ingen motion alls. Men nya tag idag!

Väntar på paketet från PartyLite hoppas det kommer idag!

Ha de

Med livet som insats

Var å sprang igår kväll, det var så förbannat halkigt så då hunden bestämmde sig för att bajsa i ett dike var det bara attt glida med. Jag sprang på kanten där det var fastfrusen snö men ibland var det blank is! Graderna på termotern visade ca -8 och det var ljuvligt! Löpardress och underställ toppat med mössa och vantar och det var hur behagligt som helst, förutom vid stillastående stunder då Stella var nödig. Jag fixar nog att springa i vinter!

Efter jul och nyår, de mest matförsedda helgerna på året, blir det dock en kombination av Gymträning och Box! Jag har bestämt mig. Jag ska vara så tränad till sommaren att jag inte behöver vara rädd att tas för en strandad val i Rörbäck! (Rörbäck är badstrand, för er som inte visste det) Plus att jag vet att min kära syster INTE kommit ifrån sitt sockerberoende......NR!Syrran är inte bra....HA HA HA HA HA



Nope nu ska jag ta och städa lite och sen gå och kolla lite vad tomten tänker komma med, ska fara till stan i veckan och fixa de flesta klapparna. Visst jag har ju redan löst en hel del men det är några kvar!

Ha de nu alla och tänk på att motion och sund mat leder till ett lyckligare liv!

Äsch!

Säg den glädje som varar för evigt, eller iaf över vintern. Snön som dalat idag är snart ett minne blott. Det har gått över till snöblandat regn och det är snorhalt ute. Suck!

Fast det stoppade inte mig från att ta en skön springtur! Jag höll mig i kanten på snön så det var inte halkigt alls. Satte pers. rekord på sträckan oxå! Det var så jävla skönt att röra på sig!

Nu väntar en dusch och sen ska jag börja med middagen för min kära syster och hennes sambo kommer idag. CH ska måla klart i Saras rum och det blir så bra! Skönt att få lite ordning här hemma.

Ha de

Hej mitt vinterland!!!

ÄNTLIGEN SNÖ!!!

Det är inte bara barnen som jublar utan även jag! Jo Maria nu är jag nöjd!

Ha de för nu ska jag gå ut och njuta av den vackra dagen!

Sablars pissväder

Vart faen är vintern? Vill ha snö och minusgrader, inte plusgrader med regn som det är just nu. Herregud vad har hänt med vädret? Det ska vara snö då Sara fyller år och HALLÅ det gjorde hon förra veckan. Vill verkligen inte ha likadaant väder som det var förra höst/vintern då det regnade just innan jul! Nej jag strejkar mot vädret!!

Annars är jag glad att det är Tisdag för det betyder träningsdag. Det finns inget bättre än känslan efter fysisk ansträngning! Igår hann jag inte göra nåt eftersom det var föräldramöte i stan. Viktigt var det då det handlade om lärlingsplatsen Sara har fått.

Nope nu ska jag fixa lite mellis åt de små så dom hålls på gott humör!

Ha de

Varmt å skönt

Så nu är vi rustade för ett långvarit strömavbrott. Då vi kopplade in bergvärmen gjorde vi oss beroende av ström för att få värme och då har det varit en liten gnagande känsla som stört. Tänk om det blir strömavbrott?? Hur gör man då?? Visst alla säger att det händer inte här att det blir nå långvariga avbrott....men vem kan lova det? Ja vi litar då inte på det utan vi har varit och köpt en kamin och kopplat in den i källaren. Vi proveldade igår och det var supermysigt!

Så nu spelar det ingen roll om det blir storm och oväder vi klarar oss i alla fall, kaminen är av gjutjärn och fruktansvärt effektiv, snygg är den oxå!

Så ha de nu alla!

Fars Dag

Jag tycker att fars dag har blivit ett kommersiellt jippo! Att låta pappan ihuset få sovmorgon och sen bli väckt av mätta och glada barn tror jag är bra, att slippa morgonstressen i form av pottbesök och vällingskakande är mycket värt. Att få en slips är ju kul....eller? Nä jag tror på en trevlig morgon, god middag och mysstunder med barnen betyder mer än alla presenter som delas ut hött om mött. Va kul att få lite rakvatten och sen säga - Jag fick den för att jag är en bra pappa! Nej fram för barnens kreativa presenter och omtanke. Köpta presenter får vi nog av till jul!


Ha en bra Fars Dag nu alla trevliga pappor och jag hoppas att ni får en svårtolkad barnteckning från hjärtat istället för en dyr tröja från mammans plånbok!

Det blev en natt på golvet

Med Linus på madrass i tv-rummet. Stackars liten hostar så varken han eller Hanna kunde sova. Så då sov jag och Limpan där istället. Vilket resulterade i att jag inte har sovit spec mycket.
Nåväl det kommer ju att bli bättre då han blir frisk som tur är. Det som är med Linus då han blir sjuk är som med de flesta av manligt kön, de är såååå sjuka, såhär dåliga har ingen annan nånsin varit. Så Linus har det inbyggt i sina manliga gener, han gnäller och piper och ska bäras! Ja ja det är bara gilla läget!


Ha de

Jobbiga tonåringar.....

Är less på onödiga diskutioner med rabiata tonåringar....*suck*..... När slutar hormonerna styra hjärnan? När blir dom som folk igen? Hjälp......

Krupp och en trött mamma

I natt har lilla Linus haft krupp, visst! visst! inte den riktiga med struplocksinflammation men den falska som gör att barnen låter förfärligt. Han har inte haft det förut så han blev ganska orolig. Nu har tre av mina fyra barn haft denna åkomma och då jag själv haft den som barn börjar man ju undra om det är ärftligt??

Det är bara Sara som sluppit undan detta, hon har dock astma så man kan ju fundera på vem/vilka som kommit lindrigast undan.

Nåväl iaf så hade han då detta inatt och oftast kommer de ju då barnen håller på att bli sjuka, jag har farit in med Krille och Hanna till akuten vid ett par tillfällen, bara för att få höra att det inte är farligt, så denna gång rullade vi in Limpan i ett täcke och satt ute på bron och kollade på stjärnorna. Sen släppte det och det blev lugnare. Han har dock sovit med mig hela natten och vaknat varje gång han har hostat. Det gör ont i luftrören som det brukar i början av en riktig förkylning. Stackars liten! Så varken jag eller lille Linus har sovit spec bra inatt. Hoppas att han vill vila lite senare idag. Då ska mamman oxå krypa upp i soffan och kolla insidan på ögonlocken en stund!

Nåväl nog om det, igår var det box och det var som vanligt super. Märker ju att man orkar mer och mer för varje gång. Slagen blir snabbare och hårdare och det känns så bra. Utan att skryta så syns det på armarna att det gett resultat.....Hur kul som helst. Idag blir det en runda med hunden. Skiter i att det blivit vinter och snorkallt. Jag har bra underställ som jag nyttjar och vaddå fryser jag lite så springer jag bara fortare!


Så ha de nu bra allihopa

Grattis Sara

Igår fyllde min stora tjej 16 år, herregud vad tiden går fort. Jag antar att det är som dom säger , det är på barnen man ser att man blir äldre!

Annars händer det inget och ändå massor som vanligt. Träning och allt som vanligt. Jag var ute och sprang då det låg snö på vägen i måndags och det var döhärligt. Hade inget headset och därför ingen musik så det enda jag hörde var knarret då jag sprang. Det mina vänner var terapi för sinnet!

Idag väntar ett box-pass med den ljuvliga känslan efteråt, sen ett rykandes avsnitt av Grey´s Anatomy!!!! Trevligt!

Nu väntar dock lite lunch och sedan en rask promenad i det vackra vädret.



Ha de!

Snö idag?

När jag var ut med hunden på morgonen så tyckte jag att det flingade lite i luften, ska snön äntligen komma? Visst det lär ju bli ett tillfälligt besök för dom har lovat plusgrader senare till veckan menändå. Med snön kommer ju löften om knarr under skorna, roliga busstunder ute, julstämmning ja allt man kan förknippa med vintern......vi väntar och längtar.

Annars har jag jobbat två nätter det är därför jag inte vart flitig med bloggandet. Då jag vaknat har jag satt fart här hemma för att städa upp efter misären då vi bytt rum och sånt. Hanna och Linus har nu fått flytta in i ett mycket större rum och dom är nöjda. Så nu är hälften gjort och resten kvar!

Idag ska jag ha Party Lite här hemma klockan 14 och behöver städa och baka till det. Vi blir inte så många då några hade arbetshelg denna helg men jag har nån beställning som inte kan komma så det löser sig nog.

Igår var det en fin dag. Vi åt jättegod middag och allt var lungt och skönt, sen var Hanna och Linus på fest hos grannen och hade buskul. Sen promenerade vi iväg och tände ljus på graven. Det är så fint på kyrkogården på alla helgonahelgen det är ljus överallt, väldigt vackert och vemodigt samtidigt.


Nope nu väntar bakbunkan och allt vad det innebär så Ha det!

RSS 2.0