.....

Har än så länge bara skurat spisen....*suck* jag har ju städdag idag men en väldans låååååg motivation. Kan det bero på att jag MÅSTE vara klar innan imorgon för att vi ska ha gäster eller är jag bara född lat?? Jag har inte så skitigt som det låter men vill gärna ha de VÄLDIGT städat då man ska laga mat och ha trevliga gäster här....*suck* jag har gjort en sak till kom jag på, jag har tömt alla returgrejjer och packat det i påsar....måste gå till återvinningsstationen med det, passar på att rasta hunden samtidigt. Tråkigt inlägg, jag vet men måste göra nåt så jag slipper städa....hi hi


Ha de

-17,8 grader

Ja nu är vi där, det är kallt på natten och ljuvligt varmt på dagarna. Iaf om solen tittar fram.
Drömde inatt att det började regna så all snö försvann och Påsken blev inställd!!!! Sjukt hur sinnet kan trixa till det ibland. Vi ska ju åka bort på Påsken för första gången. Vi har fixat hund/husvakt och tänker lasta skotrar, ungar och massor med mat och bege oss till Pålkem. Det kommer andra dit oxå vi kommer nog vara ca 15 pers och det ska bli trevligt......om nu Påsken inte blir inställd pga regn.....Ha ha ha nej jag är ingen sanndrömmare som tur är.

Idag är det ju fredag och det innebär städdag för mig, tänker passa på att gå ut förstås om solen kommer och värmer oss. Hanna ska på dagis och Henrik jobbar natt denna vecka så det är Limpan och jag som är hemma/vakna i huset. Det brukar bli väldigt lugna och behagliga dagar.


Nope nu måste jag fixa Hanna Panna inför dagis.
Ha de

Ingen bild på mamman!

Men på barnen, vi har haft det riktigt skönt ute i solen. Fick först göra ett stopp på Lilla butiken och införskaffa nya solbrillor åt Hanna, igår då hon åkte skridskor så föll hon och kom och sa -mamma det gjorde ont för jag har mina solglasögon i fickan! Ja jag behöver ju inte beskriva vad som hände med dom!

Sen var vi och åkte iskana, den går riktigt fort och ungarna älskar det. Jag åkte bara två gånger för jag hade inga täckisar på utan bara nå tunna flasabyxor! Men ett par bilder blev det iaf!

Ha de


Hanna redo för avfärd




Limpan efter åket....kunde inte fota han då han åkte för jag var tvungen att hjälpa han, vill ju gärna att han ska vara hel ett tag till!!



Kolla den är ganska hög....

Uppdatering.....

Ja det var ett par dar sen jag skrev....Men allt har varit som vanligt och det är ju skönt. Gympa och grejs på tisdag och igår var det ju Box. Min vanliga slagpåse, Ewy, var inte riktigt kry och den Sara brukar slåss med var inte heller där så då fick vi fajtas. Det brukar gå riktigt dåligt då vi gör det men igår funkade det klockrent, vi hade riktigt roligt och Sara var jätteduktigt. Hon jobbade på så det rann svett!!! Bra där Sara!


På förmiddagen igår så for jag och Limpan till Haparanda med kära syster L-M och Hampus. Vi var på IKEA och strosade en stund, vi åt lunch där och det var mysigt. Jag gjorde inga större inköp utan for mest dit för att jag lovat Hanna att köpa romerska ringar. Känns ju inte som att man skulle fara bara för det men då syrran skulle dit passade jag på att fara. Barnen har riktigt kul med dom och Linus kommer och visar sina muskler hela tiden. Klart bra inköp!


Idag ska det bli fint väder igen och då tänkte jag passa på att gå till den lokala iskanan uppe på byn. Bäst att släpa med sig hjälmar och diverse utrustning för det brukar gå satans fort idom där kanorna.


Ska ta med kameran oxå så jag slänger väl upp en bild senare!


Ha de!


Snö och åter snö

Sablarns vad det snöar ute.....har varit på ett möte idag och det var okej faktiskt. Kära syster L-M var med de små under tiden och då jag kom hem så gick vi ut och skottade. Det hade kommit minst två decimeter snö! Jag gick ett par svängar och suckade och vad får jag se då om inte MJ med sin fiiiiina traktor, jag ropade lite åt honom och sen tog det inte många minuter så hade jag skottat klart!!!! Tack tack!
Fint blev det, nu är det Henriks tur att skotta eftersom det snöar ÄN och jag ser att han går fram och tillbaka med snöräven.....undrar om han inte sett nån traktor som gick att vinka in! Ha ha ha ha!

Annars är allt som vanligt, inte spec kallt ute heller så det blir nog till att snöra på sig Niksen idag och springa sundrundan med vovven, jag skiter i att det förmodligen snöar då med. Jag VILL springa, E är förkyld och kan inte följa så det blir bara jag och vovvse då.

Nope nu sk jag fixa Hanna Panna inför musikverkstan, Linus snorar ännu för mycket för att jag vill fara bland andra barn med han.


Ha de




Taget för ett par år sen på Blåsberget!


...



I sommar SKA jag övningsköra mc med Henrik!!!




Längtar tills termometern visar så här igen, taget förra våren, termometern sitter på altanen och det är ljuvligt där mot solväggen varmt å skönt fast det är fullt med snö kvar!




Linus kör fyrhjuling på midsommar 2007




Hanna sommaren 2007




Krille och Hanna spanar in Hannas nya cykel som mommo kom med! Sommar 2007




Typiskt Sara uppdrag........Vattenspridardusch!!!! Sommaren 2007

Mobilblogg

Jahapp nu provar jag detta igen! Surfar gratis med mobilen så då måste man passa på. Ska städa men fastnade på en stol och lyssnar på Pink. Så ha de!

Söndag morgon

Någon borde programmera barn då de föds, så att de åtminstone sover liiiite längre än till sju på söndagar! Tror jag ska skicka ett mejl till regeringen om det. Vadå, jag menar dom tycks ju tro att dom kan fixa allt annat så varför inte programmering av barn?

Igår var det iaf en trevlig dag, fick äran att låna en tvåårig liten kille så Linus hade riktigt roligt. Sen bakade jag semlor och biskvier (aldrig mer), sen kom syrran och Ch på besök med sin lille Hampus på besök. Dom stannade och åt med oss. Äntligen fick jag grekisk sallad! Har vart sugen på det sen jag såg "Du är vad du äter". Visst det blev en del svullande igår MEN vi for faktiskt och sprang jag och Ewy! Det gick bra, det blåste ju som satan ute men det var bara -4 grader.
Nu insåg jag hur mycket jag saknat att springa. Det var ju en hel evighet sen sist. Skidor? Visst är det ju kul men det är bra mycket bättre att springa!!!

Idag väntar reklamutdelning med Sahara Hotnight och sen ska jag gå ut en stund med Limpan, han har ju inte vart ute på länge men nu är han då nog pigg för det samt att det är bara ca -8grader eller nåt sånt ute! Blida om man jämför med veckorna som varit!

Så ha de nu alla!

Fredag hela veckan....

Kunde man önska så vore det så ibland, magen är full med tacos och barnen sippar på välling och snart väntar sängen. Har druckit ett par glas rödvin och det känns rätt lurvigt i huvet....är ingen storkonsument av alkohol så det räcker med ett litet glas för att ögonfokuseringen ska fara....nåväl jag känner mig rätt avslappnad iaf.

Idag har jag inte gjort nå mycket mer än frostat av frysen och besökt byns apotek....Nu ropar barnen så.....


Ha de

Nystädat och fint

Ja i femton minuter ungefär....det känns hopplöst ibland, tycker att jag knappt hunnit städa färdigt så rivs det om, men det är väl så att vara "lyxhustru" varje dag får jag arbeta, jag får knoga, jag får gneta!!!!!!! Men nu är det iaf grundrent här hemma.

Barnen busar på som vanligt med olika projekt, Hanna har varit ute och inne med Tildavännen så hon är relativt stimulerad. Hon klättrar annars på väggarna här hemma. Som tur är visar vädret att det SKA bli varmare så då kan man iaf vara ute och bränna lite energi istället för att rota ut allt i hela huset.

Snart kommer kära sambon hem så det är väl bäst att trolla ihop lite lasagne som det står på matlistan. Imorgon ska jag nog ta mig an att frosta av frysboxen....herregud vilket glamoröst liv man lever, Men jag trivs!!!!


Ha de

-15 grader

Äntligen verkar det som att kylan ska släppa taget om oss. Det känns ju som att det är blida ute idag! Linus väldigt förkyld dock så ingen utevistelse för honom....orkar inte med typ lunginflammation! Tror jag ska ringa grannbarnet och fråga om hon vill leka ute med Hanna Panna en stund.

Behöver verkligen städa idag för att barnen rev ut HELA huset igår, det blir ju så då man tvingas vara inne pga kyla och förkylning. De roade sig med att bygga hinderbanor, inspirerade av gympan, samt kojbyggen i tvrummet! Sen är det ju lite dammigt och sånt så en städning behövs iaf.

Igår var det box och det var som vanligt väldigt trevligt, högt tempo och glada men trötta människor! Idag är det stelt i kroppen, känns lite underligt i luftrören men jag tänker INTE bli sjuk så jag ignorerar det!

Nope nu ropar dammsugaren på mig så bäst att lyda!

Ha de

-28,8 grader

Fy för den lede idag är det då garanterat myggfritt ute! Henrik har tagit volvon till jobbet och då mercan står isär plockad för lackering så hade jag ingen bil på morgonen, det blev en ledig dag från dagis idag! Det känns bra, Hanna var inte det minsta bekymmrad och det känns bra i mammahjärtat att hon nöjer sig att vara hemma trots att hon inte är sjuk.

Igår var vi på barngympan, inte Limpan som hade feber, och som jag skrivit tidigare så krockade ju Hanna förra veckan med blodig påföljd. Hon ville inte alls gå på gympan nå mer och jag har mer eller mindre tvingat henne att fortsätta. Väl där så var det ju lugnt, klart hon ville gå på gympan....tror ni inte att ungen faller på en bänk och slår sig så hon VRÅLAR!

Oh nej tänkte jag bara och jag såg ledarens min.....när vi pratade efter så sa hon att hon tänkte likadant som mig! Ja det var ju inte så farligt och det kom ju inge blod så hon har inte sagt att hon vill sluta nå mer!

Nej nu slåss dom och telefonen ringde

Ha de


I morgon är det onsdag

Med allt vad det innebär....det jag väntar på är ju Box! Kääääära syster kommer och provtränar, visst hon är träningsvan och har pysslat med mycket olika träningsformer....MEN då man går på box så upptäcker man muskler som man inte trodde att man hade. Man får en jävla träningsvärk efter första passet och det är bara att njuta av det!

Lite rädd är jag dock för min syster för hon är fan som en duracellkanin på speed! Inget ont i det men alla som känner henne vet vad jag menar!

Lite nervös för att hon slår jävla hårt oxå....


Nåväl jag skriver igen om hon inte har brytit armarna på mig!

Ha de (ursäkta svordomarna)

Nu är jag less

Förbannade j...a s..t vad less jag är på att det heeeeela tiden ska florera nån form av sjukdom, nu är Sara sjuk IGEN denna gång förkyld och halsont, får se hur det utvecklar sig. Less less less!

Igår var vi iaf på badet, Jag, Hanna, Limpan och Angelika var där med sina barn. Det var riktigt trevligt och barnen höll verkligen låda. Hanna är jätteduktig på det här med "simträning" hon hoppar med stort mod från kanten och simmar till stegen, hon simmar inte med huvudet ovanpå vattnet ännu men det är inte långt borta. Nu tänker jag vara duktig och fara med dom minst en gång i veckan. Om vi håller oss friska förstås!
Linus hade däremot nå konstiga utslag på kroppen, såg dom först då vi var i bassängen,röda upphöjda prickar som ökade i styrka. Nej han har inte reagerat mot klor tidigare och jag hoppas att det inte är det utan bara nåt tillfälligt. Säkert nåt äckligt litet virus på ingång där med. Sharlakansfeber brukar ge såna utslag och med tanke på Saras hals så vore det inte omöjligt.....bäst att hålla lite koll där med!


Nope nu är det dagis som gäller
Ha de!

Måndag

Har inte orkat blogga nå på nån dag, massor med annat att göra så datorn har inte varit högt på priolistan. Igår var vi iaf på Emils första kalas. Det var trevligt och som vanligt hos Ewy alldelens för gott fikabröd....suck, jag kunde inte låta bli och därför känns det som jag har gått upp tre kilo nu. Visst har jag ju inte det men psyket kan vara väldigt övertalande ibland.

Sen följde L-M och Hampus med oss hem, de stannade och åt middag här. Det var oxå trevligt. Henrik och Kristian var i garaget och höll på huuuuur länge som helst så L-M var barnvakt så jag å Sara kunde fara med reklamen, Tack tack, jag tyckte det var kallt då vi sparkade och håret blev helt vitt av rimfrost, då vi kom hem visade termometern -19 grader. Nåväl vi höll högt tempo så jag antar att det kan räknas som träning!

Nope nu bjuder dagen på exklusivt arbete i tvättstugan och sen får jag styra den fina blåa dammsugaren oxå! Trevligt!

Ha de








Hjärtedagen

Alla hjärtans dag....mysigt då den tillbringas med de som står en nära! Våran familj ska äta gott och vara glada idag. Jag och Henrik ska på badet med de små, dom stora ville inte följa samt att S har kräkts inatt (det är inte magsjuka, det är inte magsjuka, det är inte magsjuka) Så det blir vi fyra då. Visserligen ska H träna en stund men kommer in på badet sen då han är klar.


Igår hade vi en härligt lugn kväll, vi åt palt till middag kanske det är förklaringen till den avslappnade känslan, alla hade paltkoma!!!!!! Krille for dock till en kopis för att sova över och Sara satt vid datorn hela kvällen så då de små somnat kröp jag och H upp i soffan och såg film. Happy go Lucky såg vi, skum film om en evig optimist. Tror jag ska ta till mig vissa delar av hennes sinnesstämmning!

Så bäst att gå och packa lite badkläder, inte så kul om man glömmer nå viktigt!

Ha en hjärtlig dag!

-26

Trivsamt att inte behöva vara ute  och arbeta idag. Det är riktigt kallt men väldigt vackert ute, har man ingen termometer kan man nog tro att det är ganska varmt eftersom solen lyser väldigt inbjudande. Låt er inte luras för kylan biter i så fort man petar näsan utanför dörren. Barnen klättrar nästan på väggarna här hemma så jag ska bylta på dom till små michelingubbar och gå ut en sväng, man bränner mycket energi då det är kallt och jag hoppas att det hjälper!

Annars är det bara lugnt har varit på Boxen igår och det var rysligt härligt efteråt, var ju på gympan i tisdags oxå förstås. Skidåkningen ligger på is så länge som kylan har sitt grepp. Barnen var på gympan i tisdags och Limpan tyckte det var jättekul eftersom han varit "inlåst" hemma pga smittorisken av magsjukan. Hanna däremot krockade med en kompis och det tog illa på ögonbrynet vilket resulterade i massor med blod och nu efteråt en rejäl blåtira! Men det gick ju bra även om det en stund såg illa ut pga av allt blod, såret var bara ca 5mm så det gick att tejpa ihop med bra resultat.

Idag ska jag passa på att tvätta och städa lite då man ändå inte vill vara ute nån längre stund!

Ha de

Godmorgon

Så är vi åter till verkligheten. Alla är friska och krya och kan göra allt dom vill. Linus är inte längre i "karantän" så det känns bra.  Idag är det barngympa och sen mammagympa. Skönt att röra på sig äntligen, det känns som jag har varit still i flera veckor!

Vi får barnbesök idag, Hannas kompis Moa kommer till oss efter dagis och sen kommer mamman hit och fikar innan det är dags för sporthallen. Trevligt men jag behöver städa lite före det. Allt har ju som stått still medans vi varit sjuka. Det enda som har rullat är tvättmaskinen av förklarliga skäl!

Nope bäst att starta
Ha de


Ps. Passar på att Gratta lille Emilsson som fyller 1 år idag, Grattis!!!!

Tänkvärt.....

Läs det med glimten i ögat men ta till dig det om det känns rätt!


Det är sällan som dina barn citerar dig felaktigt,
i själva verket upprepar de oftast ordagrant,
det som du aldrig borde ha sagt!



Mödrar till tonårsdöttrar har förstålse för
varför vissa djurarter äter sin avkomma!



Den viktigaste orsaken till att hålla barnkalas
är att få insikten om att det finns ännu värre ungar än dina egna! (Fniss)



Var snäll mot dina barn!
En dag väljer de kvaliteten på din åldringsvård!





Pulkbacke

Igår var Henrik och länade en liten traktor för att det hade kommit så mycket snö, ärligt så tror jag inte det var den egentliga orsaken utan att det är kul att köra traktor. Det blir nog lite som att vara i sandlådan igen fast med riktiga doningar!! Har jag fel? Iaf så passade han på att göra en rekorderlig pulkbacke åt barnen. Det är riktigt uppskattat och de roar sig i timmar om man gör en hög en.

Själv var jag och Sara och delade ut reklam och det ordvalen Sara hade över traktorförarnas frånvaro, ja det var inga ord som man skulle kunna säga högt i kyrkan om vi säger så. Hon var hysteriskt arg!! Som tur är tog utdelningen alla krafter och hon var på nra humör då vi var klar!

Idag kommer Krille hem och då känns det som att familjen är hel igen. Skönt!

Nu tittar solen fram en stund, det är ca -10 grader och vi ska passa på att gå ut och roa oss kungligt i Norra byns härligaste pulkbacke!

Ha de




Kolla all den härliga snön!!!!




Det ska börjas i tid.....




Kolla vem som fastnat på bild!!




Sara och Linus bakar pepparkakor!

Äntligen över

Så tycks viruset släppt sitt grepp för denna gång....peppar, peppar ta i trä.........Limpan betydligt piggare och äter, lite visserligen men ändå han äter ju!!! SÅ nu ska vi ut och skotta snö eftersom det kommit massor!

Kommer en uppdatering senare. Är lite nyfiken på vilka ni är som läser, ser ju på statistiken att ni är en hel del så ge er gärna till känna med en liten kommentar!

Ha de

Mår bättre

Jag har blivit drabbad av magsjuka, kan ju med säkerhet säga att jag hatar magsjuka. Linus var den som startade det på torsdag em och jag fick det några timmar senare. Jag har varit svag och inte kunnat äta eller dricka och det som kommer som ett brev på posten då jag inte dricker kaffe är huvudvärk! Jag och Limpan har sovit på golvet i tv-rummet så nu har jag en ond rygg oxå! Men jag ska sluta gnälla nu. Jag mår hyffsat bra nu. Linus är det fortfarande lite osäkert med. Han dricker festis men vill inte äta ännu. Saftsoppa fick vi i han igår men det kom i retur så nu vill han inte ha det heller! Det som är bra dock är att det inte är så långvarit så det är ju inte vinterkräkis som TUR är!

Så eftersom jag har varit sjuk har jag ju ofrivilligt vilat från träning, känns ju inte bra men vad ska man göra. Nu jobbar Henrik i helgen  oxå så då brukar det inte bli så mycket tid för det heller samt att det är minus 19 grader och då är man inte så sugen på att dra på sig skidpjäxorna. Så jag vilar! Bra va Maria :) Ha ha

Idag blir det en stillsam dag. Jag ska se på film med barnen och på sin höjd laga lite mat, måste visserligen tvätta lite oxå som en följd av sjukan i huset.

Ha de

...

Den som inte avsätter tid för fysisk aktivitet, måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom"
Edward Stanley (1826-1893)

Lite Pix



Limpan stylad av Sara




Linus 1,5 år....




Hanna sommar 2007




Krille sommar 2007




Sara, Hanna och Linus sommar 2007

Snö, snö, snö

Idag har vi haft en härlig förmiddag ute. Det snöar rejält så jag och H passade på att skotta gården medans Hanna och Linus roade sig kungligt med spadar, traktorer och en massa annat kul. Kallt var det visserligen -14 grader men det var inget som märktes. Så egentligen har jag redan tränat idag fast jag lovat mig själv att jag skulle vila efetr den hårda boxningen igår.

Boxen då, ja det var riktigt kul många nya ansikten har hittat dit och det är riktigt bra. Jag har ju tjatat till oss denna träning i byn och hade kännt mig riktigt dålig om det bara hade vart några få som kom. Men nu är vi så många att vi inte längre kan värma upp med joggning längre utan vi står på stället och "hoppar rep" och jag kan tänka mig att det känns bra för Anna-Lena som är instruktör att det är många oxå. Hon gör ett KANONJOBB!!!
Det känns rejält i kroppen idag att man tränade igär, nya magövningar som jag hoppas ska ge bra resultat!

Nu ropar verkligheten där uppe så på återseende!
Ha de

Men nog var de ju f-n

Måste erkänna att jag är besatt av en tv-serie....Greys Anatomy närmare bestämt. Laddar ner nya avsnitt från piratebay så fort dom kommer dit. Ingen text visserligen men det går bra ändå så länge det är tyst då jag kollar. Men nu har det inte kommit nåt jävla avsnitt än och det senaste är visat i USA den 29/1 alltså är inte dom så aktiva längre på att dela med sig av godsakerna!!!!! För mig är detta inte roligt.....min sambo frågade vadan denna trumpna min och då jag beklagade mig konstaterade han att - Ja jag kan inte se det som ett bekymmer! Men HALLÅ det tycker jag att det är! Nej fram för generösa internet-nördar som ids hålla på med sånt som uppladdning av nya avsnitt!!!!!!!! För vi tv-nördar gillar er!

Ha de


Lugn bara lugn

Jag har det bättre i axeln idag, tror det berodde på överansträngning bara. Hade det varit typ inflammation hade det vart värre idag med tanke på gympagrejjen. Så jag tänker boxas idag och om axeln säger stopp så lovar jag att stanna!

Annars har jag/vi haft besök av lilla mamma och mellansstorasyster idag och det var trevligt. Hanna mår bättre ingen temp idag så vi ska gå UT! Äntligen lite friskluft och så slipper jag se på eländet inne en stund! Men vi har ju en ren å snygg soffa iaf så jag kan ju sätta mig i den sen då vi varit ute!

Ha de, för nu kallar barnen!

Trött

Varit på gympan fast axeln strejkade. Gjorde det som gick, blev mest bara hopp och springa idag. Laddar till boxen imorgon.....
Ha de

J-la virus

Så då var det åter dags för ett litet virus att komma på besök. Hanna är hemma för hon är förkyld och jag anar att lille Limpan är den som står på tur. Själv har jag dragit igång ett projekt som jag ångrar. Igår kom jag på att det var dags att tvätta klädseln till våran soffa. Sagt och gjort så matade jag maskinen mest hela dagen, okej det blev tre maskiner men det känndes som fler, och sedan har jag dammsugit, piskat dynor och fluffat! Men det har ju inte torkat ännu så soffan är klädd med flera olika påslakan så än kan jag inte ge mig en klapp på axeln och säga att jag är duktig! Ont i axeln har jag för den delen. Det är av att stå och psykslå på alla dynor och jag vet ju att jag får djävligt ont men det brydde jag mig inte om igår men kan jag få säga att jag bryr mig idag?
 
Plus att jag var med två andra hurtiga brullor på spåret igår. Iklädd skidor och löpardress stog vi och huttrade innan vi kommit igång, efter ett tag tror jag att det ångade om oss för man får lungt upp flåset med skidor! Duktiga vi! Idag blir det iaf gympa om axeln tillåter det, inomhusaktivitet känns bra idag med tanke på kylan som kommit.

Henrik, den stackaren, är ute och sladdar skoterleder med en annan "sladdis" Jag hoppas att dom inte fryseer allt för mycket!


Nope nu är det dags för lite mat och sen ska jag dra igång städningen igen. Inget ont som inte för nåt gott med sig. Jag får ju mycket gjort då vi är inlåsta hemma!

Ha de


RSS 2.0