Fredag

Äntligen helg tycker nog många, jag oxå vanligtvis men denna helg skulle jag behöva klona mig för att hinna med. Simskola, stalljour samt biobesök och sen var det ju de här med reklamutdelningen! Krockar gör det ju förstås nästan hela helgen. Jag prioriterar och på det viset löser jag det mesta. Jo just det inte att glömma ett Party Lite hos Evy oxå!

Nåväl jag behöver ju inte sitta hemma och undra vad jag ska hitta på i helgen!  För tillfället sitter jag och skrotar en stund, jag behöver ladda inför dagens uppdrag. Inget glamoröst alls utan måste bara en massa vanliga saker som, gå med återvinning, hänga tvätt, dammsuga, skura, leka med Limpan ute samt åka och handla så jag slipper det i helgens stress! Jag tänkte få en tidig start men väljer att vänta på min kära sambo som är handräckare åt en i garaget!

Bäst att börja med tvätten här i källaren för att sedan arbeta mig uppåt för att avsluta hela alltet på återvinningen!

Ha de




Linus på gympan




Hanna på gympan och Sara som assistent




Henrik och Hanna då vi var på Rallyt




Limpan på Rallyt

...



Lillemors nya bebis "Bure"




Linus vill INTE åka skridskor!





Lillemors "gamla" bebis och mosters stolthet Hampus

Pott-träning

Kanske ett ämne som egentligen inte är så intressant men i våran familj är det just nu det som är mest på tapeten. Limpan har bestämt sig för att detta med blöjor det är ju för bebisar! Resultatet är att alla jagar honom hysteriskt och frågar -Behöver du gå på pottan? Behöver du gå på pottan? Saken är den att man inte ens behöver påminna honom, han fixar det heeeeeelt själv! Enkelt va?

Annars är det som vanligt full rulle och raka rör. Alldelens för mycket att göra och helt åt fanders för lite tid till det, men jag gör som jag brukar "Trollar med knäna"


Så ha de nu alla, på återseende!

Sorry

Ja inte har jag varit flitig med att skriva här inte, men jag har haft så mycket annat att pyssla med så datorn har bara prioriterats för att betala räkningar och kolla mejl! Livet är ju så här i perioder och nu har det varit väldigt intensivt. Idag hoppas jag dock på lite lugnare tempo......

Håller på med marktjänstgöring för även den har det varit dåligt med, det som är lite knivigt är att H jobbar natt så det blir inte att dammsuga utan jag får helt enkelt torrmoppa innan jag skurar. Det blir bra bara jag kommer igång på riktigt, brukar ha musik men det går ju inte heller!

Nope dags att köra igång så jag får det bortgjort....


Ha de

Snöskottning

Äntligen har det kommit mera snö. Jag och Limpan har varit ute och skottat, snälla svärfar var och hjälpte till! Gillar att skotta om det inte är blötsnö, det är ju faktiskt en himla bra motion. På tal om motion, som förövrigt tycks vara ett återkommande tema på min blogg, så var det satans jobbigt på gympan igår. Först var jag ju med de små liven och får då springa en hel del med Linus och sen var det min egen då. Men jag måste säga att det är ett himla bra program denna termin. Ulrika och Maud är två toppen instruktörer!!

Ikväll är det dags för Box och som vanligt längtar jag. Men det är även skridskoskola för Hanna ikväll. Förra veckan blev det inget för det var ju snorkallt men ikväll gäller det. Det krockar med min box men supersnälla Mamma Anita har lovat att hon skjutsar hem Hanna! Tack tack snälla du!

Nu måste jag då skriva innan ni moralmänniskor tycker och tänker ang för många aktiviteter för barn! Ja jag vet det är rätt körigt just nu, många grejjer startar på en gång och "man behöver inte gå på allt" men vi hart valt att göra detta och det har ingen nåt att göra med!!! Så mao jag har inte barn som bara vill se tv och vara inomhus, jag har friska och sunda barn som gillar att det händer saker men som lika nöjer sig med att vara hemma. Jag dömer ingen som gör andra val men jag har valt att aktivera mina barn för att ge dom en bra start i livet enligt mig! Alla väljer vad dom ska göra!


Så nu har jag "skällt i förväg" färdigt!!

Annars är det som vanligt buttra tonåringar som är på krigsstigen och all marktjänst som ska utföras, jag väljer att börja i tvättstugan för tvättmskinen spelade nyss sin trudelutt som betyder -Färdig!

Så ha de alla och akta ryggarna då ni skottar bort den ljuva snön!




Största syster Monica med sin familj, Mannen Peter, My (som vänder ryggen till) Jennifer med de rosa håret, i bakgrunden Micke.....och Lilla Hanna min har smygit sig med på ett hörn!

Massor att göra och ingen lust

Ja va faaan va livet är långtråkigt och enformigt ibland. Tvätta, diska, städa, damma varje dag är det desamma! Men idag får jag ju träna och det känns bra. Barnen har sin gympa först och senare är det min tur. Led ju av en förbannad träningsvärk som höll i sig till på söndag och då är man så smart att man tar på sig ett par skidor, iväg på elljusspåret och tror att man är Charlotte Kalla!!!!! Visst Ewy det var jättehärligt och vi ska ju åka på Torsdag igen! Men smart med tanke på ny träningsvärk? Nepp det var det inte. Lider nu av träningsvärk på andra ställen!  Nåväl det är ju nyttigt och en jävligt bra motionsform. Fram för mer motion åt folket!

Nope nu ska jag packa träningskläder och fylla vattenflaskor för klockan börjar närma sig avfärd



Ha de




Det hade varit nå till kaffet.......men inte det med tanke på att jag tycks ha en miljard fler fettceller än övriga befolkningen!!!

Rally i skogen och frusna barn

Japp så har vi vart på årets vinterrally i byn. Det var kallt och blåsigt, termometern visade bara -6 grader men i kombination med blåsten blev det kallllllllt. Tur att det var varmt å skönt i skoterklubbens stuga, jag och barnen for dit efter att ha sett ca fyra bilar. Mycket bättre med varm choklad i den ljuvligt varma stugan!

Tidigare på morgonen hade jag och Hanna hunnit vara på simlekskola, det var bra och jag måste ge en stor eloge till "Badtanten" Eva som är helt fantastisk med barn, det som är lite kul är att hon har lärt pappa Henrik att simma och nu får vi äran att ha henne som simlärare åt Hanna. En fantastisk människa!

Sen har vi hunnit med trevligt besök oxå så barnen har fått härja av sig ordentligt, nu ska jag fixa och trixa så de små kan gå och lägga sig för det är simlekskola även imorgon!

Ha de



En gammal bild på en gravid moster samt Hanna och Linus

-24 grader

Jag måste säga att -Gosse vad jag är glad att jag inte jobbar utomhus idag! Det är klart och som ni ser redigt kallt. Så jag är glad att jag är inne och tycker synd om de som måste vara ute idag!

Annars är allt bara fint, lider av en ruskig träningsvärk och det känns riktigt bra. På Boxen i onsdags så var det nya grejjer mycket sparkar och det tycker jag är skitroligt.

Idag kommer min söstra hit och jag ska få låna älskade killen Hampus. L-m ska till uppfödaren och visa upp valpen.


Nej nu en dusch, så ha de

Låt mig sitta ensam i en grotta och tjura!!!!!

Jag vill det , på riktigt. Sitta på en liggande trädstam och stirra in i en vacker glöd. Ha möjlighet att rensa skallen från allt som snurrar i hundranitti hela tiden. Kunna koppla bort alla onödiga måsten som finns, få vara ifred från allt ansvar, det enda jag ska behöva bry mig om är att då och då lägga på ett till vedträ så inte elden falnar. Det får gärna vara så där lagomt mörkt och väldigt tyst så man bara hör sprakandet från brasan.

Kan ni känna stämmningen nu? Jag kan nästan det, jag sitter i källaren och det är alldelens tyst här. Dom enda som är hemma är jag och Linus. Det passar mig bra just nu, Linus är fullt upptagen med att lunchvila i saccon, jag passar på att tömma huvudet. Hade helst gjort det på det vis jag beskrev men får ta det som det är och då blir det datorn här nere en stund.

Nu knackar det på dörren, åter till verkligheten  *suck*

Så nu verkar det funka

Jopp lite tjorv får man nog räkna med här i världen, så länge det är tekniska problem kan man ju leva med det!! Var iaf på första gympan igår och det var kul men ganska jobbigt, nytt år betyder nytt program och det var riktigt bra. Idag är det ju som sagt box och det ska bli bra trots att jag har träningsvärk idag!

Annars kämpar jag på med trotsiga småbarn och vilsna, arga och trotsiga tonåringar!

Återkommer senare
Ha de

Fuck

Det tjorvar....skrev ett inlägg för ÅTTA timmar sen som ännu inte kommit ut......SKIT

Uppe med tuppen

Okej, som ni kanske har läst, vi sover ju väldigt länge och tycket att det är väldigt skönt i det här huset. Men idag var det ju tillbaka till dagis för Hanna plus att jag hade ett möte på Saras skola redan kl 08,00 vilket innebär att jag behöver fara senast 07,15 för att hinna dit! Så jag har klivit upp tidigt närmare bestämmt 06,30 och det var ingen lek ska säga!!!! Trött som bara den är jag nu men det är snart dags att gå å sova, så som dessa dagar ruuuusar iväg.

Annars så börjar ju barngympan idag. 16,15 i sporthallen drar det igång. Både Hanna och Limpan ska ju vara med så det lär bli kul. Lite senare närmare bestämmt 19,30 så drar ju min gympa igång och som jag har längtat efter att få röra på mig......ÄNTLIGEN och imorgon box....ÄNTLIGEN, nu ska julfettandet vara över och förbi. Gnager ännu på de sista pepparkakorna men den burken är också på sluttampen så nu jävlar varnar jag alla fettceller, för nu kommer jag och raderar er!!!!!! Ha ha ha

Men ha de

Utebarn

Ja nog var det skönt att vara ute alltid, vi åkte stjärtlapp och bob. Sen byggde vi en ståtlig snögubbe. Termometern visade +5grader och det kan jag inte påstå att jag gillar. Jo nog är det ju skönt att vara ute och leka då men snön smälter ju! Jag som vill ha MYCKET SNÖ ute! Jag vill ju köra skoter och bygga snögrottor och hur kan man göra det då det bara tinar och tinar hela tiden. Jag vill veta vart man ringer å klagar på vädret!!!!!!!

Nåväl jag har ju kollat på vädersajter, blir som besatt av det, och de lovar minsann snö och minusgrader redan imorgon. Vi får väl hoppas att det stämmer.

Nope nu blir det att skjutsa Hanna Panna till musikverkstan för första gången denna termin.

Ha de




Kolla vilken snygg bild jag hittade (rotar ännu bland gammla bilder)
Sara och Sandra. Taget oktober 2007

Skärpning!!!

Hur vi sover i detta hus! Henrik har ju varit ledig i tre veckor och Hanna oxå. Det har resulterat i nattsudd och sovmorgon jämt. Idag vaknade de små barnen 09,15 och det är INTE bra med tanke på att Hanna börjar dagis imorgon. Jag själv ställde klockan och klev upp tidigt för att kolla så de stora barnen vaknade till skolan, men sen gick smartjag å la mig igen!!! Det var så skönt att få krypa ner och slumra en stund.

Nej ikväll blir det tidigt i säng för samtliga barn.....och vuxna, fast Henrik jobbar ju em så han får undantagstillstånd att vara vaken lite längre.....och Sara? Tja vem kan bestämma då hon kryper till kojs....endast hennes egen trötthet blir nog svaret på det.

Nu ska jag minsann gå och aktivera de små så dom är riktigt utschasade ikväll då klockan visar sängdags, sen kanske jag vilar en stund på soffan till H kommer hem för jag har så svårt at sova då det är tomt bredvid mig!


Ha de



Bambi på haaaaal is

Ja det kan man säga att jag kände mig som idag. Vi har varit hela familjen på den lokala rinken för lite trevlig skridskoåkning. Limpan gillade inte alls att åka så han gav upp väldigt snabbt! Hanna däremot älskar att åka skriller. Hon har blivit himla duktig oxå och åker omkring helt obrydd om omvärlden. Däremot blev hon lite irriterad att hon inte kunde spela med hockeyklubban som pappa och Krille gjorde. Ja H och K det var ju intressant.......Dom for och flängde spelade hockey och tacklades som aldrig förr....undra vem av mina alla barn och pappan som hade roligast! Sara och jag hade inga skriller med oss men blev ju sugna på att åka så efter mycket tjat fick vi låna hockeydårarnas! Det var kul men väldigt jobbigt, inte alls så enkelt som jag minns från mina unga år.....men jag föll ingen gång! Duktiga jag.....värst var då Henrik bogserade mig med en klubba, han sprang med en himla fast....behöver jag säga att det var tur att det fanns en sarg att bromsa mot? annars hade jag väl åkt ännu!


Nåväl nu kommer det lite bilder på det

Ha de




Limpan och jag



Krille! duktiga skridskoåkaren



Hanna på stadiga ben



Sara....dock utan skriller



Henrik i skott-tagen



Snygg skridskoåkning

Söndag

Trött och dras med en rygg som inte riktigt vill vara med. Vi var ute med skotrarna igår en sväng och efter det känns det lite knas. Det var dock härligt värre ute igår och alla var nöjda och glada.
Det som inte var så kul då, Krille gick till fritidsgården fram mot kvällen, han hade sällskap av två tjejjer och under deras väg dit blev dom beskjutna av ett soft airgun som var i handen på nå idioter i en lilarosa bil! Givetvis ringde vi polisen, som tar mycket allvarligt på det, och de kom till byn för att höra ungdomarna om det som hänt. Bilen fanns ju förstås inte i byn längre men efter lite forskande så fick vi veta att de mest troligt kommer från Boden. Nu vet polisen det oxå!! Hoppas att rikspuckona åker dit!! Kan ju säga att jag är riktigt jävla irriterad över det. Sättet dom gjorde det på, körde upp nära uttalade -Ville ni nå? För att sen sikta, skjuta och sen skrattande åka vidare. Ett soft airgun liknar ju en riktigt pistol så det var ingen kul upplevelse för dom! Vi var oxå ute och körde bil sen för att kolla om bilen syntes till, ingen lycka där men vad hade man gjort om den varit där??? Ringt polisen? Visst! Men hade man kunnat hålla sig från att ta lagen i egna händer?

Nope nu ska vi fixa lite frukost för lilla Hanna vill till isen idag för att åka skriller.


Ha de

Mera bilder.....



Lilla Hanna med sin fyrhjuling!





Lille Limpan i arbetartagen i mormor och Leifs stuga.....




Krille....tjuvtagen bild eftersom han VÄGRAR vara med annars!





Henrik, Hanna och Linus, vi var å såg på monstertruckar till Limpans stooooora förtjusning!

Flummar omkring bland gammla bilder.....



Sara och Henrik....en regnig em i sommar




Hanna och Limpan...samma regniga em....dusch under hängrännan

Ja se de snöar

Nyss inkommen från en härlig stund ute, vi har åkt pulka och bob och sen promenerade vi med vovven. Det är helt ljuvligt att det äntligen snöar! Ja jag vet att jag tjatar men jag är GLAD!

Ha de



Älskade mamma ochLeif


....

Trött, ids inge nå! Borde göra massor men hittar noll energi. Längtar till nästa vecka då boxningen sätter igång. Känner att jag har sååååååå mycket inre aggressioner som borde komma ut....ja nu lät det ju som att jag vore en värsta hagga som är arg jämt, men inte det utan det är bara så att jag blir mer balanserad då jag tränar och inte bara sitter hemma helt passiv. Sen hänger ju energin här hemma ihop med träningen oxå, jag orkar så mycket mer då jag rör mycket på mig. Henrik är på gymmet, kanhända det är därför jag sittstrejkar, avundsjuk helt enkelt!!!


Annars händer inte mycket, men det har börjat snöa nu! YES!!!!!


Ha de

Snart kommer snön.....

Ja herregud äntligen hotar dom med lite nederbörd i form av vita härliga fluffiga små snöstjärnor! Det är så stenhårt ute så snön bär en nog hur långt som helst. Visst är ju det bra men inte ur lek och skotersynpunkt. Nej lite mer snö så det dammar på då man river iväg med Polarisen, samt att barnen kan skotta!

Ha de

Gooooodmorning!

Japp jag vet klockan är mycket 09,22 och jag låter rysligt pigg....varit uppe sen 08,00 då treåringen kom ner och sa-Snyt mej! All förkylning verkar ha rivits lös då det kommer upp och ut och inte bara rosslar längre! Skönt för då kanske vi snart kan vistas utomhus.

Nåväl för att kunna vara ute måste det ju vara någorlunda varmt och nu på morgonen visade termometern -17 och jag håller mig nog inomhus idag oxå!

Henrik är ute å svänger redan, privarchaufför med stort uppdrag, det kom ju nå jättebra ur det och jag säger GRATTIS till den det berör! Ja jag vet hemligt men jag har inte lov att hänga ut det på bloggen så jag kan inte säga vad!

Nope nu blir det dusch och så vidare, måste väcka Stora lilla Sara också för imorgon är det ju tebax till verkligheten med skola och tidiga bussavgångar!


Ha de




RORRI en racerbil! Limpans stoooora Idol

Snart vardag

Kan faktiskt säga att det ska bli skönt med vanliga dagar. Träningen drar igång nästa vecka och det blir såååå skönt så jag riktigt hoppar av träningsglädje! Jaha och hur lät det då?? Men det är nästan så, jag älskar känslan efteråt! Jag har legat lågt med löpningen över helgerna och då springsuget kom har det varit så satans kallt så jag har inte varit ut nå sen veckan före jul. Igår var det ju då lite varmare, endast 4,5 minus så då var det dags. Lite nervös var jag för att jag inte skulle orka runt men det gick kanonbra! Mindre bra för luftrören dock, bränner lite i dom idag och den förkylning som legat på lura har tagit fart. Men jag tänker vara frisk då träningen börjar, vare sig kroppen vill eller inte! Så de så!!!!

Nåväl det blir nog bra, det som är lite kul oxå är ju att Korpen drar igång barngympan samma dag som min gympa börjar! Hanna hon riktigt längtar och hon tränar varje dag. Det är hopp och skutt kombinerat med armhävningar och sittups och sen frågar hon -mamma är det så här ni gör på gympan? Detta kommer att bli bra och Limpan ska ju oxå börja där så det kommer inte att bli nå krångel då pappan i huset jobbar sina em-skift!

Nåväl ha de!



Söndagströtthet

Och kallt är det ute.....ingen ork till nå och ingen lust heller för den delen....ska bara skrota i soffan idag, fast först måste jag tvätta lite och laga lite mat......och kanske jag städar lite, behöver ju byta gardiner i barnens rum!

Ha de

Jag är kär!!!!!

I en film.....Mamma mia är det! En helt underbar musikalfilm som fångat mitt hjärta, har ni inte sett den så gör det! Kan ju inte garantera att ni gillar den men det gjorde jag. Jag blev glad och varm i själen av den. Jag tillhör ju generationen som formligen nötte ut VHS-bandet med Grease på så det kanske är lite lika typ av film!


Nåväl nu ska jag in i tvättstugan och nynna på upphottad ABBA musik!

Ha de

RSS 2.0